Un lustre d’alta volada

0
1405

El Túnel de Vent d’Empuriabrava celebra el cinquè aniversari amb 250.000 voladors i unes 20.000 hores de vol


 

Des de fa cinc anys les piruetes aèries en modalitat indoor han trobat el seu hàbitat natural a Empuriabrava. L’han trobat, concretament, al WINDOOR Túnel de Vent, espai que enguany celebra el primer lustre de vida amb les bones xifres com a millor regal: fins ara, un total de 250.000 voladors han passat per les instal·lacions alt-empordaneses, el que representa unes 20.000 hores de vol en total.

“L’evolució durant aquests anys ha estat molt positiva, hem anat superant els objectius. Ja d’entrada vam tenir una molt bona rebuda, però amb el temps hem aconseguit arribar al públic general: inicialment el 80% del servei estava destinat als professionals i un 20% a la gent que ho venia a provar com a activitat, mentre que ara els professionals representen el 55% dels vols i el públic en general un 45%”, explica Sergi Ponsa, director de màrqueting del túnel emporità, abans d’afegir que la mitjana d’obertura diària és d’11,81 hores, una de les xifres més altes d’Europa, concretament en el top-3 continental.

La tendència creixent del que és el primer simulador de caiguda lliure a Espanya s’ha vist enfortida durant aquest any, període en què el nombre de voladors ha augmentat un 5%. La majoria d’usuaris, assenyalen, són joves d’entre 21 i 30 anys, tot i que cada vegada es nota més el segment compost per joves d’entre 11 i 20 anys.

FORMACIÓ I PLANTER. Més enllà dels voladors, siguin experimentats o no, el Túnel de Vent local també s’ha erigit com un nucli de formació. En aquest sentit, la instal·lació esdevé un dels pocs túnels convertits en escola de vol indoor, un servei que ja han aprofitat uns cinquanta joves d’arreu del món amb ànsies de ser instructors.

Dins d’aquest programa de formació, WINDOOR també prepara els seus instructors per competir a l’alt nivell. Actualment, el túnel alt-empordanès disposa de cinc equips professionals i ha format voladors d’elit locals, com el fluvianenc Àlex González. “A part d’un complex lúdic, també som un planter de nous esportistes i instructors. Sempre intentem oferir oportunitats a la gent de l’entorn”, detalla Ponsa.

Tots aquests joves participaran en els propers Wind Games de l’any vinent, competiciĂł referencial del vol indoor internacional que se celebrarĂ  de l’1 al 3 de febrer al tĂşnel emporitĂ . En aquest cas, hi haurĂ  una novetat significativa: l’apariciĂł d’una nova disciplina, el JĂşnior Freestyle, destinada a voladors menors de 14 anys.

WINDOOR BARCELONA. A més, WINDOOR també centra els seus esforços en l’obertura d’un segon túnel. El nou complex, ubicat a l’estadi del RCD Espanyol, a Cornellà de Llobregat, s’inaugurarà durant el segon semestre de l’any i es caracteritzarà per ser un túnel eficient, ja que potenciarà solucions energètiques sostenibles. “Volem ser un referent en eficiència a Europa”, diu Ponsa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li