Un grup d’usuaris proposa que les motos d’aigua no puguin circular pels canals

0
996

Un grup d’usuaris d’Empuriabrava ha presentat una proposta per habilitar un aparcament de motos d’aigua a la bocana i així evitar que les també conegudes com a jet ski circulin pels canals. El projecte _que es va debatre a l’assemblea anual de la comunitat que es va fer a mitjan setembre_ sorgeix d’una sèrie de crítiques per les molèsties que provoquen les 350 motos que hi ha a la marina. Alguns veïns asseguren que circulen massa ràpid, fent moltes onades i sovint sense tenir les llicències.
Davant d’aquest problema (que molts dels usuaris atribueixen només als vehicles de lloguer), alguns dels crítics han ideat un projecte que, a part d’aportar una solució, també permetria revitalitzar i donar un nou ús als espigons de la bocana. En termes generals, la proposta busca canviar el concepte de l’accés als canals i generar-hi activitat econòmica. Per aconseguir-ho, es plantegen mesures concretes com ara adequar i millorar el recorregut cap als fars; crear 250 places per aparcar-hi les motos d’aigua (que no podrien circular pels canals); posar-hi un recinte per reparar-les; ampliar l’aparcament de cotxes (amb 35 places noves); habilitar-hi una zona de guixetes, dutxes i lavabos, així com una àrea de descans per als clients, o muntar-hi una guingueta per als usuaris de la platja i de la marina.
Tal com explica el president de la comunitat d’usuaris, Narcís J. Ferrer, alguns membres han fet aquesta proposta, però la comunitat no té competències per portar-la a terme. “Nosaltres podem expressar la nostra opinió, però no podem prohibir que la gent circuli amb les motos”. A més, Ferrer afegeix que, tal com està plantejada l’actuació, podria ser perillosa per a la navegació. De totes maneres, la comunitat seguirà recollint l’opinió dels usuaris per millorar la convivència amb les embarcacions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li