Un grup de voluntaris treballarà per detectar situacions de risc

0
1414

El pla pilot s’emmarca en el programa de Millora Social del Pla de Barris. Les actuacions es duen a terme al nucli antic


 

Detectar i prevenir situacions d’aïllament de les persones grans que viuen soles al nucli antic i evitar situacions de risc social. Aquest és l’objectiu del pla pilot que es posarà en marxa a l’Escala dins del programa de Millora Social del Pla de Barris. L’acció es va presentar el passat 13 d’abril a la sala d’actes municipal.

Aquest pla pilot porta per nom programa Àncora. I és que es preveu activar una xarxa de voluntaris -veïns, comerciants, professionals i voluntaris de Càritas- que puguin alertar si detecten una situació de risc o d’empitjorament de la salut d’una persona gran. Amb aquesta xarxa de treball es vol fer un barri més solidari, amb una mirada més sensible i respectuosa envers la gent gran, que afavorirà i potenciarà l’envelliment actiu i la qualitat de vida dels veïns. De moment la prova pilot es farà al nucli antic, i després es podria ampliar a la resta del municipi.

Les persones Àncora treballen en xarxa i coneixen els recursos disponibles per atendre les situacions de risc detectades. Poden activar la intervenció de professionals dels Serveis Socials de l’Ajuntament. D’altra banda, el programa també ofereix formació per als voluntaris i xerrades per a persones grans, familiars i cuidadors.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li