Un grup de veïns denuncia que algú ha enverinat una pineda, a Llançà

0
1304

Els autors van entrar en una finca privada, van foradar l’arrel d’una quarantena d’arbres i hi van introduir algun verí


 

Una comunitat de veïns de Llançà ha denunciat als Mossos d’Esquadra que algú ha enverinat una quarantena de pins que hi ha plantats en una propietat privada, al número 2 del carrer Port de la Selva. Els fets haurien passat el cap de setmana del 26 i 27 de gener, i els autors haurien entrat a la finca «sense permís», haurien foradat la base dels arbres -que tenen una alçària d’uns 15 metres- i hi haurien introduït alguna substància verinosa que encara no s’ha identificat.

En un primer moment els propietaris van denunciar el cas a la Policia Local, i posteriorment van traslladar la denúncia als Mossos d’Esquadra, que es van personar a la pineda i han obert una investigació. I malgrat que de moment no hi ha cap conclusió, una de les veïnes insinua que les causes podrien ser urbanístiques: «No entenem ni acceptem que algunes persones hagin atemptat contra aquesta pineda, cap motiu és justificable. I si es tracta de tenir vistes al mar, passejar de bon matí o al capvespre per la vora del mar és el millor», diu.

La mateixa veïna qualifica l’acció d’«atemptat ecològic», i alerta que «amb aquesta actuació posen en risc la qualitat paisatgística del lloc i la seguretat dels béns i de les persones». Perquè recorda que «són arbres molt grans i les fortes ventades que sovintegen aquest paratge els poden fer caure si estan malalts». Des de la comunitat defensen que «les pinedes formen part de la personalitat de la Costa Brava». I «en ple debat sobre l’urbanisme sostenible», reclamen «un compromís tàcit per protegir-les». A més, també demanen a la societat que es mobilitzi per vigilar i alertar o denunciar qualsevol acte similar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li