Un grup de veïns demana el tancament de la plaça Nova Icària durant la nit

0
1314

El govern ‘no ho veu malament’ i estudia amb els tècnics municipals si la mesura és viable a nivell urbanístic


L’estiu i la situació de pandèmia no ha ajudat en la reducció de conflictes de civisme i convivència, tot el contrari. A aquests casos s’hi han sumat també altres relacionats amb la seguretat. En aquest sentit, un grup de veïns de l’Associació Habitatges del Parc van demanar fa setmanes solucions als problemes d’inseguretat i incivisme que es produeixen a la plaça Nova Icària —entre els carrers Cresques Elies i Dr. Pasteur—. Proposen a l’Ajuntament que tanqui l’espai a les nits.

En el darrer ple municipal, i pel prec del regidor de Junts per Figueres Miquel Fernández, el regidor de Seguretat, Pere Casellas, va respondre que «el govern no ho veu malament» i va afegir que «s’ha demanat als serveis tècnics que estudiïn quin tipus de tancament es pot fer i si la mesura és viable en l’àmbit urbanístic».

PLAÇA SANT VICENÇ DE PAÜL. Junts també va fer referència a altres espais «problemàtics» com ara la plaça de Sant Vicenç de Paül (prop de l’Estació de tren) o la pista esportiva del carrer Alberes, a la zona del Parc de les Aigües. El regidor de Seguretat va admetre que s’ha mirat de fer el tancament de nits a la plaça Sant Vicenç de Paül, però «hi ha moltes dificultats per fer-ho. Els bombers i urbanisme haurien d’autoritzar-ho, perquè s’han de garantir les sortides d’emergència dels locals que donen a la plaça».

SOROLLS. Amb tot, Casellas també va demanar una reflexió perquè «el 90% dels requeriments a la Guàrdia Urbana a les nits són per sorolls». Això implica que de vegades no es pugui atendre tot degudament si hi ha altres qüestions de seguretat. En aquest sentit, el també primer tinent d’alcalde deia que «s’ha de trobar un camí que no és ben bé policial» i es comprometia a posar en marxa «en la mesura que sigui possible» els tancaments d’espais però «no es pot anar tancant i tancant», remarcava. Pel que fa al tema de sorolls, el govern s’estaria plantejant una actualització de l’ordenança i l’alcaldessa, Agnès Lladó va afegir que estudien mesures des de la regidoria de Promoció de la Salut amb un pla de salut emocional. Lladó explicava que la pandèmia no ha ajudat gens i amb l’oci nocturn tancat, sembla que «la situació d’esbarjo sigui més imperant en certs moment i la susceptibilitat de tothom també és molt gran». Lladó afegia: «Podem anar tancant places, però la gent no s’evapora». Des de Junts van replicar que «aquests problemes són anteriors a la pandèmia».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li