Un grup de pares de Vilafant crea una plataforma per reclamar l’institut d’obra

0
603

 Un grup de pares i mares de Vilafant i de Borrassà han creat una plataforma per reivindicar la construcció d’un edifici d’obra que pugui allotjar l’institut. Critiquen les condicions en què han d’estudiar els joves als mòduls prefabricats i tenen previst endagar diverses mesures de pressió per accelerar una demanda que consideren essencial.
L’Institut de Vilafant va començar a impartir classes l’any 2008 en uns mòduls prefabricats que estan ubicats a les Forques. D’aleshores ençà, però, el nombre d’alumnes s’ha anat incrementant, i aquest curs acadèmic _amb la incorporació del batxillerat i els cursos formatius_ ja n’hi ha uns 400. Això, segons els pares, ha posat de manifest la manca d’espai. Lamenten que el mòdul nou que ha instal·lat Ensenyament només resol el problema temporalment, perquè el curs que ve hi haurà almenys dos grups més (de segon de batxillerat i dels cursos formatius). A més, expliquen que els seus fills “veuen clars els desavantatges d’estar en barracons”, com ara la manca d’aïllament tèrmic i acústic o la falta d’equipaments (no tenen aules de música ni de dibuix, ni una sala polivalent).
Per això han creat la plataforma, a la qual no només s’han adherit pares de l’institut, sinó que també representants de les AMPA de les escoles d’infantil i primària de Vilafant i Borrassà. De moment han tingut una primera reunió amb la direcció del centre i l’Ajuntament, que ja té uns terrenys disponibles (al costat del pavelló).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li