Un grup de joves desocupats dissenyarà el museu hidroelèctric de les Escaules

0
703

El projecte museístic del nou Centre d’Interpretació de les Valls de Boadella i les Escaules serà dissenyat i executat per un grup d’adolescents altempordanesos que no estudien ni treballen. Això serà possible gràcies a l’acord a què han arribat l’Ajuntament i del Departament de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, que és qui coordinarà les tasques. I en principi hi començaran a feinejar a partir del proper mes de setembre.
El projecte del centre d’interpretació preveu rehabilitar l’antiga central hidroelèctrica de les Escaules, que ara és propietat del consistori (Endesa l’hi va cedir) i està tancada des que el pantà va entrar en funcionament. I la proposta es divideix en dos grans àmbits: el projecte arquitectònic i el projecte museístic. El projecte arquitectònic té un pressupost de 262.560,53 euros i al 2012 rebrà una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) que cobrirà una part important de la despesa (236.404,48 euros). Amb aquests diners, es restaurarà tot l’edifici, que està ubicat a peu de carretera.
La sala independent que té l’accés a la façana sud de l’immoble es convertirà en un punt d’informació on no només es donarà a conèixer el centre, sinó que també la resta d’atractius del municipi (hi ha el castell, el pou del glaç, el camí natural de la Muga…).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li