Un foc a RabĂłs posa en alerta la comarca en plena onada de calor

0
574

Hi van enviar 12 mitjans terrestres i un mitjà aeri, que en menys de dues hores van aconseguir baixar la intensitat de les flames i donar l’incendi per controlat


Coincidint amb la primera onada de calor de la temporada, que ha aproximat les temperatures als 40 graus, un foc que es va declarar dimecres a Rabós va fer saltar totes les alertes a l’Alt Empordà.

Els Bombers van rebre l’avís a les 12.34 h i, tenint en compte les circumstàncies, de seguida van mobilitzar totes les dotacions disponibles a la zona. Hi van enviar 12 mitjans terrestres i un mitjà aeri, que en menys de dues hores van aconseguir baixar la intensitat de les flames i donar l’incendi per controlat. Finalment es va cremar prop d’una hectàrea de vegetació de la zona de la pineda de Sant Quirc. I cap a les sis de la tarda, després d’haver estat remullant tota l’àrea cremada, els Bombers van començar a retirar les línies d’aigua, tot i que encara hi van deixar algunes dotacions per si posteriorment apareixia alguna fumerola.

Aquest incendi també ha coincidit amb l’inici de la campanya de prevenció que ha ideat el Departament d’Interior per a aquest estiu. Entre el 18 de juny i l’11 de setembre no només s’incrementaran els recursos disponibles, sinó que també es fomentaran les activitats i campanyes d’informació i prevenció.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li