Un estudi detecta 96 animals atropellats en només 6 mesos

0
1542

IAEDEN alerta sobre el perill de les infraestructures per la fauna salvatge


El projecte Col·labora per la Biodiversitat de l’Empordà, desenvolupat per la Institució Alt Empordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura (IAEDEN), ha detectat 96 atropellaments en carreteres de l’Alt Empordà en només sis mesos. Les dades d’aquest estudi han estat recopilades entre el gener i el juny d’aquest any, per més de 800 persones voluntàries.

El tram que suma el màxim nombre d’atropellaments (26) és el traçat de carreteres de Castelló d’Empúries, concretament les que discorren per la zona del Parc Natural dels Aiguamolls. Altres punts amb una alta sinistralitat són Figueres, Peralada, Torroella de Fluvià, Roses i Vila-sacra. Les dades recollides per l’estudi situen l’eriçó comú al capdavant de la llista de víctimes amb la mort de 17 exemplars. El segueix el senglar, amb 8, i el teixó, amb 6.

Des de l’entitat creuen que tot i que només són dades recollides en els darrers sis mesos, ja demostren clarament que hi ha suficients atropellaments per afirmar que les infraestructures viàries tenen un impacte molt negatiu sobre la fauna. A més a més, apunten que aquestes dades s’han obtingut gràcies a la informació proporcionada a través dels voluntaris, cosa que només permet detectar una petita part dels atropellaments diaris que succeeixen realment. Per això fan una crida als empordanesos i les empordaneses perquè col·laborin informant de tots els atropellaments que detectin en la xarxa de carreteres de la comarca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li