Un espectacle del músic Jordi Molina clou la capitalitat

0
1594

El proper 3 de febrer es tancarà l’Any Pep Ventura amb una mostra, una presentació i un concert


 

La renovació de la sardana es va fer, entre altres, gràcies a la col·laboració de tres personatges -Pep Ventura, Andreu Turón i Miquel Pardas-, que hi van aportar el seu ofici -músic, lutier i ballador, respectivament-, i de tres poblacions -Figueres, Perpinyà i Torroella de Montgrí. Per recordar-ho, i cloure la Capitalitat de la Sardana de Figueres, el músic, compositor, tenorista i director Jordi Molina ha bastit un espectacle a partir d’un guió de Jaume Nonell, narrat per Cristina Cervià i interpretat per músics i balladors dels tres municipis. Es tracta de Triplepicat, que es representarà el diumenge 11 de març, a les 7 de la tarda, en un espai encara per determinar.

Aquest és un dels actes destacats del programa de cloenda de la Capitalitat de la Sardana i del bicentenari del naixement de Pep Ventura, que es va presentar divendres al vespre a l’Auditori dels Caputxins de Figueres.

El programa corresponent al quart i últim trimestre de la capitalitat inclou una vintena de propostes que se sumen a les 120 activitats que ja s’han celebrat des del mes de febrer del 2017. Concretament, la cloenda del bicentenari de Pep Ventura es farà al llarg d’un cap de setmana, amb l’acte central el dissabte 3 de febrer, a les 7 del vespre, a l’Auditori dels Caputxins, en el decurs del qual es presentaran, en formats diferents, tres materials elaborats entorn del músic: per una banda, l’exposició virtual «Sardanes», realitzada per Joaquim Rabaseda i Anna Costal en coordinació amb la Confederació Sardanista de Catalunya i l’empresa Bisdixit; la monografia Això no és una biografia de Pep Ventura, de l’Editorial Gavarres, i la presentació del disc Música romàntica a Figueres, de la Cobla de Cambra de Catalunya.

La cloenda del 200 aniversari del naixement de Pep Ventura es completarà amb el concert Figueres en gala i una ballada popular a la Rambla, el diumenge 4 de febrer, i l’espectacle Víctor Català, la senyoreta de l’Escala, el divendres 2 de febrer.

A més de la presentació de l’espectacle Triplepicat, que es preveu que recorri altres ciutats del món sardanista, la cloenda del programa de Figueres Capital de la Sardana, que tindrà lloc el cap de setmana del 10 i 11 de març, comptarà també amb una festa popular d’inauguració del monument a la sardana, a càrrec de Núria Surribas, a la plaça de la Música, el diumenge, amb les entitats de cultura popular de la ciutat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li