Un equip ‘amb il·lusió’

0
1134

L’Alt Empordà de Vilajuïga, liderat per Manel Cabezos, és un projecte impulsat per l’empenta dels futbolistes


Les veus de la Covid també transmeten missatges optimistes, de nous reptes i noves experiències. És el cas del Club Esportiu Alt Empordà de Vilajuïga, una entitat que s’ha gestat en plena pandèmia i que actualment milita al grup 30 de Quarta Catalana, que com tota la resta del futbol territorial es manté paralitzada a causa de la pandèmia.

«És un projecte que neix a partir de diversos grups de jugadors, que a través d’en Manel Cabezos, que és una persona que ha fet molt pel futbol empordanès, es va consolidar amb el grup actual, que està format majoritàriament per jugadors de la zona de Vilajuïga, Garriguella o Llançà», explica Jaume Corominas, secretari del club i que actualment ocupa el càrrec de president en funcions per qüestions administratives, a l’espera que agafi el relleu Judit Cabezos.

L’equip, que com la resta de conjunts de la seva categoria només ha disputat un partit de lliga, va iniciar la competició per la porta gran, amb una golejada davant del selvatans per 0 a 6. «Ja fa mesos que anem líders», deixa anar Corominas entre somriures, abans d’explicar un dels motius que justifica aquest resultat, que tot i no ser representatiu a gran abast, sí que evidencia el bon moment de l’equip. «Aquí tothom té moltes ganes, molta dedicació».

De fet, segons el president en funcions, la creació de l’entitat alt-empordanesa està influenciada, més enllà de la feina dels Cabezos, tant en Manel com la seva filla Judit, per la predisposició dels futbolistes: «Els jugadors s’han pagat les despeses pròpies del club. Es pot dir que, inicialment, el club l’han finançat els nanos, jo en el món del futbol no ho havia vist fins ara, una cosa així, és sorprenent». «Arrenquem de la il·lusió, en aquest moment és un club amb il·lusió, i això és el més important», agrega.

EL FUTBOL TORNA A VILAJUÏGA. A part dels jugadors, l’ideòleg d’aquest projecte és Manel Cabezos. Després de desvincular-se del Navata, juntament amb un grup de jugadors, va sorgir l’oportunitat d’aprofitar les òptimes instal·lacions de Vilajuïga per crear un nou club. «Al poble no hi havia futbol federat, i això, tenint en compte els equipaments, era una llàstima», explica el tècnic.

«Al principi, no esperàvem que la situació fos tan complexa com la que és ara, crèiem que podríem disputar la lliga. Hem de pensar que muntar un club de zero suposa una despesa: material, equip, inscripcions, fitxes… I de moment només hem fet un partit», valora el preparador empordanès, que no obstant això es mostra lleugerament esperançat de tornar a la competició: «A nosaltres almenys ens agradaria que es pogués disputar una volta, mirar de quedar campions i pujar el curs vinent a Tercera Catalana. Aquest és el nostre objectiu, l’equip està fet per ascendir».

Com Corominas, l’entrenador també celebra l’entrega i dedicació dels futbolistes, que difícilment fallen a les sessions preparatòries malgrat que l’horitzó de la lliga es manté difús. «Som un dels únics equips de la comarca que entrenem, la gent està molt desmotivada. En tractar-se d’un projecte nou, la gent en té ganes», diu Cabezos, i assenyala que els entrenaments, tres dies a la setmana, s’han d’adaptar a les circumstàncies que impliquen les restriccions: «Només podem entrenar una hora de 20 a 21 h, i això fa que les sessions hagin de ser més intenses». «Continuem entrenant a l’espera de veure si s’inicia la competició, sabem que si ho fem així arribarem a un bon estat físic en cas de tornar a jugar la lliga».

Més enllà dels exjugadors del Navata, el bloc està format per altres nois de Vilajuïga i la seva rodalia que l’any passat no jugaven. En certa manera, doncs, el projecte ha servit, també, per tornar a vincular futbolistes amb el seu esport des d’un punt de vista oficial. «El club ha recuperat a futbolistes d’aquí», conclou el tècnic.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li