Un Enduro-Les Salines d’excepció

0
923

La prova de Maçanet de Cabrenys, que es farĂ  el 25 d’abril i celebra enguany 10 anys, es realitzarĂ  envoltada d’un context pandèmic que ha generat canvis 


L’Enduro Les Salines d’aquest 2021 serà una edició especial per diversos motius. D’una banda, perquè se celebrarà enmig d’una pandèmia que obligarà a adoptar una sèrie d’adaptacions i restriccions per tal de respectar les normes de distància i seguretat que regeixen aquests dies, i de l’altra, perquè l’esdeveniment de Maçanet de Cabrenys bufarà les espelmes del seu desè aniversari.

Finalment, la prova, batejada amb el nom d’Enduro Salines-Trophée Enduro VTT Pyrénées i organitzada per Tramuntana Xtrem, es farà el diumenge 25 d’abril. Aquest dia s’espera que competeixin a l’Alt Empordà al voltant de 250 corredors de cinc països europeus propers, dins el marc de competicions transfrontereres. La cita, l’any passat ja va ser puntuable per la Copa d’Europa d’Enduro BTT, fet que exemplifica el seu auge internacional.

Per deixar-ho tot a punt, des de fa dies que l’organització treballa de valent per preparar el circuit, que serà l’escenari d’una cursa amb un traçat abalisat de 29 quilòmetres i més de 1.400 metres de desnivell positiu. Dins d’aquest recorregut hi haurà, d’altra banda, 4 trams (SP) de baixada cronometrats.

L’Enduro-Salines, la seu amb més edicions d’Espanya i també la més tècnica, tindrà la novetat aquesta temporada d’obrir el calendari del Trophée Enduro VTT des Pyrénées, que tindrà continuïtat a França —Accous, Saint Lary i Le Mourtis— i, finalment, altre cop a Catalunya —Arfa—, ja al setembre.

FEU DEL BTT. La consolidació de la prova s’explica, entre altres coses, per l’entorn que brinda la zona on s’efectua. Així, la plataforma especialitzada Paddock-MTB ha escollit recentment la localitat com una de les 30 millors destinacions de tot el Pirineu per a la pràctica d’Enduro BTT, esdevenint concretament l’única destinació destacada al sector est de tota la serralada. De fet, cares conegudes d’aquest esport, com ara el top-5 mundial Younn Deniaud, venen habitualment a entrenar-hi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li