Un Còmic amb recorregut

0
1237

El Festival Còmic abaixa el teló amb 8.000 espectadors i un 95% d’ocupació, segons les dades dels organitzadors


 

El Festival Còmic de Figueres ha abaixat aquest diumenge el teló de la seva 12a edició amb l’espectacle 25 il·lusions del Mag Lari, a un Teatre Municipal el Jardí amb les entrades exhaurides. Des del mateix escenari es va donar el tret de sortida al festival, la nit de dijous, amb la gala inaugural.

Segons l’organització, al llarg d’aquests quatre dies, del 18 al 21 d’abril, 8.000 espectadors han assistit a alguna de les vint actuacions programades i s’ha registrat un 95% d’ocupació, tant a les sales com a les places i els carrers. En paraules d’Agustí Custey, codirector del Còmic juntament amb Xavier Valentí: «El públic ha validat la nostra proposta. Vam demanar als espectadors que es refiessin de nosaltres i ho han fet».

CONSOLIDAR-SE, REPTE CONSTANT. Aquesta ha estat una edició ambiciosa, amb més propostes que mai i per a tots els gustos, que ha teixit xarxa amb entitats locals i artistes del territori i, al mateix temps, que ha apostat decididament per còmics i acròbates internacionals. Els neozelandesos Trygve Wakenshaw i Barnie Duncan, per exemple, han debutat a Catalunya i a l’Estat amb la seva actuació a Figueres. En aquest sentit, Valentí defensa mantenir el certamen a la ciutat: «És una manera de descentralitzar, no tot ha de passar per Girona i Barcelona». Segons Valentí, l’esdeveniment gaudeix de «bona salut», tot i que reconeix que costa consolidar-se: «Les arts escèniques no és com la música, nosaltres hem de consolidar-nos cada any». I valora la bona predisposició del públic, també dels col·laboradors: «Hi ha molta gent amb ganes de treballar a Figueres i això és molt important, malgrat que sigui una ciutat que a vegades viu més del passat que del present».

Una de les novetats ha estat la incorporació del teatre Bon Pastor com un dels espais del festival, així com la programació de tarda a La Cate. Dalí, per primer cop, ha aparegut al festival amb una producció pròpia, la conferència «Dalí còmic», a càrrec Jair Domínguez. Més seriós que de costum i entre més d’una referència política, l’humorista va fer un repàs rigorós a les performances assalvatjades de Dalí. En una xerrada de més de setanta minuts i davant d’un Teatre el Jardí ple, va reivindicar Dalí per aprendre a «tornar a ser una mica nens».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li