Un brindis amb 115 anys d’història

0
1579

L’any 1904 una analítica va declarar l’Aigua de Vilajuïga com a producte d’utilitat mineromedicinal


 

El 15 de juliol de l’any 1904 una analítica va declarar l’aigua de Vilajuïga com a producte d’utilitat mineromedicinal. Aquell va ser el punt de partida d’Aigües de Vilajuïga, una companyia que després de més d’un segle continua mantenint la genuïna fórmula que converteix la seva aigua, que no conté gas carbònic afegit, en única i singular.

La setmana passada es van complir 115 anys d’aquesta efemèride. Un aniversari que arriba després d’una nova etapa catapultada pel gegant farmacèutic Grífols, que després d’una important inversió va rescatar una empresa en fallida econòmica per tornar-la a situar a un mercat que la valora d’allò més. Sense anar més lluny, el xef Ferran Adrià, en una conferència recent sobre tendències culinàries, va qualificar l’aigua alt-empordanesa com un «producte natural». I és que l’aqüífer d’on prové està situat a una setantena de metres de profunditat, connectat a la serra de la Verdera. Les seves bombolles naturals i els minerals saludables que conté són fruit d’un viatge de més de trenta anys que s’inicia amb les pluges als turons del voltant del Parc Natural del Cap de Creus. Aquest recorregut pels estrats geològics locals la dota d’una sèrie de propietats beneficioses per a l’equilibri de l’organisme.

La darrera etapa d’Aigua de Vilajuïga queda palesa en la nova ampolla de forma asimètrica, que ret homenatge a la trajectòria de 115 anys i al territori empordanès que l’ha vist créixer. Ara fa un any, Grífols va presentar el renaixement de la marca empordanesa durant el Festival de Peralada, on va ser l’aigua oficial. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li