Un aventurer del desert

0
1080

El castelloní Salvador Canet participa a la seva cinquena Titan Desert, aquesta vegada en la modalitat més extrema


Diuen que la Titan Desert té un embruix particular que fa que molts participants repeteixin. És el cas de Salvador Canet, de Castelló d’Empúries, que després de participar en quatre Titans fins ara —tres al Marroc i una a l’Aràbia Saudita—s’embranca enguany en una nova edició, en aquest cas en la flamant modalitat Adventure, que no permet cap tipus d’ajuda externa. Ho farà, a més, acompanyat per primer cop pel seu germà, Mariano Canet. «Córrer amb ell em fa molta gràcia, també», explica.

Ells, així com d’altres empordanesos com Josep Maria Gómez (de la Bisbal), que correrà amb l’equip Edibikes, hauran de completar un itinerari que, com sempre, esdevé una de les cites de mountain bike més exigents del món. En total, la prova, que canvia la tradicional estació de primavera per la tardor, està composta per 6 etapes, l’equivalent a més de 600 quilòmetres de distància i el desert del Sàhara com a espectador de luxe. A més, enguany la cursa dona un gran protagonisme al terreny muntanyós, especialment al principi. En aquest sentit, dels 7.500 metres de desnivell de tota la carrera, 4.500 es concentren només en les dues primeres etapes, que enfilen camí cap als Atles i superaran cims de 2.300 metres d’altitud.

«EL PRIMER DE TOT, ACABAR». La Titan torna enguany al Marroc després d’una edició passada marcada per la covid-19, que va obligar a canviar l’emplaçament i apostar per Almeria. «Tornar aquí fa créixer les ganes de gaudir de la cursa. Són uns 600 quilòmetres repartits en sis etapes, dues de les quals de muntanya i una de navegació, i a partir d’aquí hi ha moltes ganes de pedalar i de fer-ho bé, però en proves així mai saps com pot anar. El més important, la principal expectativa, és acabar i fer-ho el millor possible», diu Canet, de 48 anys, qui també destaca «la forta calor» que fa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li