Un any ajudant els qui ajuden

0
1639

Amb les teves mans és una entitat sense ànim de lucre que porta 365 dies ajudant a la crisi humanitària que s’està vivint a Grècia


Divendres passat, La Cate de Figueres va acollir l’acte de la memòria cronològica del primer any de l’associació Amb les teves mans, una entitat sense ànim de lucre de la comarca que va néixer amb la voluntat de donar atenció a les diverses emergències humanitàries. El febrer de 2016 es va constituir l’associació i aquell mateix mes es va fer la presentació que va comptar amb el suport d’Oscar Camps de Proactiva Open Arms i de l’Associació solidària amb el poble siri. L’Eva Prujà i en Milton Sánchez són al capdavant d’aquesta entitat sense ànim de lucre i que sens dubte ha marcat la seva vida per sempre més. Durant la presentació de la memòria cronològica del primer any de vida d’aquesta entitat, els portaveus van fer una valoració sentimental del que ha significat tirar endavant aquest projecte. Davant de menys d’una vintena de persones de públic, van començar la conferència explicant les sensacions dels 365 dies de voluntariat. L’Eva afirmava que al primer viatge es va enfonsar, ja que en molts moments “hagués tirat la tovallola, em sentia que haviem fallat a tothom”, ja que en moltes ocasions van veure com els seus projectes se n’anaven en orris. Per altra banda, en Milton explicava que aquest any li ha servit per aprendre a abraçar i descobrir a “autèntics Premis Nobels de la Pau”. Més d’una vegada, les declaracions dels portaveus van emocionar el públic que va assistir a la conferència, la majoria voluntaris que havien treballat i col·laborat per l’entitat alt-empordanesa.

TASQUES. Amb aquest any de vida de l’entitat, han aconseguit portar fins a Lesbos i al port de Pireu (Grècia) dues caravanes equipades com a clínica dental carregada de productes higiènics, alimentació, roba, olles o estris de cuina, entre d’altres. A banda de les col·laboracions econòmiques puntuals. També han començat el projecte d’un conte infantil, Adéu casa, i han promogut xerrades de conscienciació i sensibilització a diferents centres educatius. Durant l’any passat també van impulsar la creació de dentistist4refugees, que neix de la unió de Coec, Zerca i Lejos Ong , Odontologia Solidaria i Dentistas Sin Fronteras per treballar per la higiene dels refugiats de Síria.

OBJECTIUS 2017. Aquest any continuen treballant per cobrir les necesitats dentals a Grècia amb el grup Dentist4refugee, pretenen acabar el conte Adéu casa i aconseguir una furgoneta per poder fer viatges mensuals i cobrir les necessitats del moment. A banda de continuar treballant la sensibilització a diferents centres educatius de Catalunya.

 

Acte en memòria a les persones exiliades

La pluja i el mal temps no va aturar l’acte en memòria de les persones exiliades de la Guerra Civil espanyola que es va fer a Figueres diumenge passat. La commemoració es va fer davant del monument situat a l’avinguda Perpinyà i hi van assistir prop d’una vintena de persones. L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip; el president del Triangle Blau, Jordi Riera, i un gran nombre de regidores i regidors del consistori figuerenc i de diferents colors polítics.

Es van fer diferents parlaments i una de les ponents va llegir un text de Joana Raspall que diu “per tot això pensa que importa tenir les mans obertes i ajudar qui ve fugint de la guerra, fugint del dolor i de la pobresa. Si tu fossis nat a la seva terra, la tristesa d’ell podria ser la teva.”

L’associació Triangle Blau va organitzar un dinar, un cop acabat l’acte de commemoració, i que hi va assistir l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip. Ella mateixa va publicar al seu compte de Facebook tot el seu suport per l’entitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li