Un aniversari amb bona salut

0
1684

El Patinatge ArtĂ­stic Figueres celebra enguany el desè aniversari amb una vuitantena d’esportistes i un planter creixent


El Patinatge Artístic Figueres va evidenciar en el darrer Campionat de Catalunya de Grups de Xou celebrat a Fontajau que enguany arriba al desè aniversari en un bon moment. Exceptuant els inabastables CPA Olot i CPA Girona, les figuerenques es van erigir com el tercer millor grup provincial en equips grans, on van ser sisenes, mentre que en grups petits van ser cinquenes, les segones millors de la demarcació només superades per un potent conjunt de Maçanet de la Selva. “Estem molt contents dels resultats, cada any hi ha una evolució i les patinadores estan satisfetes del que fan”, explica la presidenta de l’entitat, Dolors Masias, qui també recorda que l’existència d’un grup de Xou, a Figueres, és molt recent: “A Figueres s’havia intentat en moltes ocasions, és la modalitat més espectacular del patinatge, però mai s’havia acabat d’executar perquè és una disciplina molt sacrificada. Quan vam canviar d’entrenador i va arribar l’Aitor Sacristán, preparador que vam compartir amb el CPA Sarrià durant un any, les coses van canviar molt a millor”. D’ençà a llavors, l’evolució ha estat constant: el grup de Xou, treballat durant temps a Sarrià, va començar a patinar íntegrament amb el CPA a partir del març passat, compartint protagonisme amb una cantera de la disciplina que augura un bon futur.

En aquests moments, el club figuerenc té 82 patinadors i patinadores amb edats que oscil·len entre els 3 i els 16 anys, entre els quals s’han de comptar els menuts que participen a l’escoleta de Bàscara. “Arribem al desè aniversari amb bona salut, el nostre objectiu de cara al futur és oferir més sortides a les patinadores del club que van creixent per tal que no deixin de patinar”.

FRENATS PER LES INSTAL·LACIONS. Des del PAF no es plantegen créixer, de moment, condicionats sobretot per motius infraestructurals. En aquest sentit, la manca d’un tercer pavelló a la ciutat no només afecta un hipotètic creixement, sinó que també obliga a fer miracles coordinatius per tirar endavant els entrenaments programats: “Estem molt acotats. Solo Dance i Xou entrenen a Bàscara perquè no hi ha més espai, estem limitats en temps i llocs. Amb aquest context, no ens podem plantejar créixer molt més”, diu Masias.

El Campionat de Catalunya de Solo Dance, a Figueres

Un dels altres factors que també justifica el creixement del PAF és la seva aposta ferma pel Solo Dance. Tant és així que el club és l’única entitat amb patinadores d’aquesta modalitat en competició a la província, un fet que va provocar que al darrer campionat gironí d’aquesta disciplina només hi haguessin patinadores figuerenques.

En aquests moments, el PAF té quatre patinadores de Solo Dance: Sara Ferreira (foto), Carla Mulero, Laia Terés i Anna Espígol. Totes elles participaran al Campionat de Catalunya de Solo Dance que es farà a Figueres al voltant de les Fires de la Santa Creu. “Som els impulsors d’aquesta disciplina a la demarcació, som els únics, però creiem que anirà creixent”, diu Masias.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li