Un alumne de l’INS Cendrassos, primer classificat a les proves Cangur de 3r d’ESO

0
3634

Es tracta d’un concurs d’abast autonòmic que es basa en problemes de lògica i en el qual han participat més de 100.000 alumnes


 

El jove estudiant de l’institut Cendrassos de Figueres Aniol Cortada ha guanyat les Proves Cangur de Matemàtiques en la categoria de tercer d’ESO. Es tracta d’un concurs d’abast autonòmic que es basa en problemes de lògica i en el qual han participat més de 100.000 alumnes.

Els estudiants es divideixen en vuit categories, que s’equiparen als vuit cursos que hi ha entre 5è de primària i 2n de batxillerat, i han de resoldre uns testos les respostes errònies dels quals també resten. Al final, se n’obtenen unes puntuacions que permeten establir uns barems, i el 6% dels alumnes que han tret una puntuació més elevada de cada nivell (de tot Catalunya) passen a la fase final.

Aquest curs desenes d’alt-empordanesos s’han classificat per aquesta fase final i han obtingut uns resultats més que valorables. D’entre tots, però, en destaca Cortada, que ha empatat a la primera posició de 3r d’ESO (amb 130 punts sobre 150) amb un alumne de Sant Feliu de Llobregat (val a dir que ara els centres i participants tenen fins al 30 d’abril per presentar reclamacions, de manera que el resultat podria variar). És l’únic gironí que ha guanyat una categoria. Des de l’institut destaquen aquest resultat, així com el fet d’haver classificat alumnes per a les finals de totes les categories (un total de 12).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li