Un accident deixa cinc menors ferits a la via ferrada d’Albanyà

0
1208

Arran del sinistre la Unitat de Muntanya dels Mossos va retirar la instal·lació en considerar-la insegura


 

Ensurt important a Albanyà el 17 d’agost passat. Cinc menors van quedar ferits a la via ferrada quan el grup ja estava enfilant el tram final de la ruta. Una pedra de grans dimensions es va desprendre i va provocar ferides lleus a quatre menors i ferides més greus a un altre noi, que evoluciona favorablement. Els ferits són nens d’entre 14 i 15 anys. Quatre són belgues i el cinquè és català.

Emergències va rebre l’avís de l’accident a dos quarts de dues del migdia des del càmping Bassegoda Park. A la zona s’hi van desplaçar dotacions terrestres dels Bombers i també un helicòpter de rescat del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers.

El ferit més greu, resident a la comarca, va quedar enganxat a la via amb contusions i se’l va haver d’evacuar amb helicòpter. El menor va ser traslladat a l’Hospital Trueta amb una fractura a la cuixa. Pel que fa a la resta de ferits, tots quatre de nacionalitat belga, van poder ser rescatats per via terrestre i traslladats a l’hospital de Figueres.

L’activitat a la via ferrada d’Albanyà estava organitzada per una empresa d’aventura. Aquell dia s’hi havia desplaçat un grup d’un casal esportiu de Figueres.

RISC. Després de l’accident, la Unitat de Muntanya dels Mossos d’Esquadra va fer una inspecció ocular del lloc dels fets, juntament amb efectius d’investigació de l’ABP (Àrea Bàsica Policial) de Figueres. Es va concloure que la instal·lació tenia mancances de seguretat. Per aquest motiu es va retirar l’equipament de la via ferrada per elevat risc que es repetís un altre despreniment de pedres. Segons la Unitat de Muntanya de Mossos es va procedir a la retirada per evitar un altre accident greu o fins i tot mortal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li