Un 21,5% de les afiliacions a la Seguretat Social, a jornada parcial

0
1021

Els contractes temporals representen un 29,5% del total a l’Alt Empordà, la segona xifra més alta de la província, només superada per la Selva (29,9%)


 

L’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) ha publicat enguany, per primera vegada, les dades territorials del grau de temporalitat i parcialitat de les afiliacions a la Seguretat Social per compte d’altri. Uns registres en què, en el cas de la comarca de l’Alt Empordà, els números que representen les afiliacions a jornada parcial són el 21,5% del total, un valor lleugerament inferior a la mitjana catalana (23%).

En termes provincials, la xifra de la comarca alt-empordanesa és la tercera més baixa de la demarcació, només per sota del Ripollès (20,7%) i la Garrotxa (21,1%).

D’altra banda, el grau de parcialitat de les dones sobrepassa en 15,7 punts el dels homes: 29,5% per 13,8% . Aquest valor també se situa per sota de la mitjana catalana, que en aquest cas és de 16,6 punts (31,4% les dones i 14,8% els homes).

TEMPORALITAT. Pel que fa als contractes temporals en les afiliacions per compte d’altri, aquests representen a l’Alt Empordà un 29,5% del total, la segona xifra més alta de la província: igualada amb el Gironès i només superada per la comarca de la Selva (29,9%). Aquest valor, a més, supera a la mitjana catalana, que en aquest cas és del 27,9%.

Com en el cas de les afiliacions temporals, el grau de temporalitat de les dones sobrepassa al dels homes amb una diferència d’1,8 punts: 30,4% les dones i 28,6% els homes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li