Un 2021 amb nou mòduls d’acollida

0
543

L’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha organitzat durant el 2021 un total de nou cursos de primera acollida, adreçats a persones nouvingudes a la comarca


L’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha organitzat durant el 2021 un total de nou cursos de primera acollida, adreçats a persones nouvingudes a la comarca. Els cursos s’han impartit als municipis de Vilafant, la Jonquera, Castelló d’Empúries, Roses, Llançà i el Port de la Selva. En total, s’han emès 111 certificats.

Enguany, des de l’equip també s’ha impulsat la realització del mòdul sobre coneixements laborals a tres municipis amb la intenció d’integrar i consolidar els coneixements de l’entorn, l’orientació laboral i la formació a partir d’una metodologia participativa que parteix de les necessitats i possibilitats de les persones que formen part del grup. Aquesta metodologia, que és present en tots els mòduls d’acollida, segueix els principis de participació per generar espais de confiança i intercanvi de coneixements amb persones que sovint es troben en situacions d’alta vulnerabilitat social.

A més, durant aquest any Benestar Social ha col·laborat amb la Fundació Gentis en l’organització de set cursos de primera acollida més a Roses, Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries, l’Escala i Figueres, a través dels quals 100 persones han pogut completar l’itinerari corresponent al servei de primera acollida.

Per poder obtenir el certificat de primera acollida, els nouvinguts han d’acreditar la participació en tres mòduls de formació: un per aprendre català i castellà, un sobre coneixements laborals, i un altre sobre coneixements de la societat catalana i del seu marc jurídic.

Durant el 2021, el Consell Comarcal de l’Alt Emporda ha tramitat el certificat de primera acollida per a 99 persones, que podran d’aquesta manera acreditar el seu arrelament a la comarca. Aquesta iniciativa compta amb el finançament del Fons Social Europeu i el suport de la Secretaria d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i dels diferents ajuntaments on s’han impartit els cursos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li