Ulleres de realitat virtual per a mainada

0
639

Una donació de l’Ajuntament de Capmany ha permès incorporar aquesta eina i s’està valorant adquirir altres dispositius en diferents àrees de la Fundació


L’Hospital de Figueres ofereix unes ulleres de realitat virtual als infants ingressats al servei de pediatria per reduir els nivells d’ansietat i la sensació de dolor de les criatures. El centre ha incorporat aquest recurs gràcies a la donació de 1.000 euros de l’Ajuntament de Capmany.

Els professionals sanitaris ofereixen aquestes ulleres als infants quan se’ls ha de fer una prova diagnòstica. A través de les ulleres, els nens poden interactuar amb personatges i també poden veure vídeos de relaxació. L’empresa que implanta aquest servei és VR Pharma, amb qui ja s’està valorant incorporar altres dispositius en diferents àrees de la Fundació Salut Empordà, que gestiona l’Hospital de Figueres.

Aquesta eina, a part de tenir una funció lúdica, pretén reduir el nivell d’estrès, el nerviosisme i la por que pot suposar enfrontar-se a una prova diagnòstica en un hospital. L’ús de la realitat virtual en l’atenció mèdica fa més de 30 anys que s’estudia a través de més d’un miler d’assaigs clínics. Aquestes proves han demostrat que la realitat virtual redueix en un 65% la percepció del dolor del pacient i en un 60% el nivell d’ansietat.

Aquest és el segon any que l’Ajuntament de Capmany fa una donació econòmica a la Fundació Salut Empordà. L’any passat, els diners es van destinar a comprar un ninot de simulació per perfeccionar les maniobres de reanimació cardiopulmonar al Servei de Pediatria i Neonatologia.

L’alcalde de Capmany, Joan Fuentes, declarava: «Quan el consistori confecciona el pressupost anual, hi ha una partida que ja identifiquem com a subvenció directa per l’Hospital de Figueres». L’alcalde també va afegir que l’hospital «és un centre comarcal, que dona servei al nostre poble, i creiem que hem de col·laborar en el que puguem».

Per la seva banda, el director gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, assegura que «tota donació és benvinguda». A més, Masferrer afegeix: «Hem de tenir en compte que la gestió de la pandèmia del coronavirus continua tenint molt d’impacte en el nostre pressupost. Som conscients de l’esforç que suposa per un municipi com Capmany aquesta aportació econòmica, és un gest que ens commou».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li