Turisme km 0

0
1030

Cada vegada és més freqüent sentir a parlar de conceptes com l’slow food, la gastronomia de quilòmetre 0 o el turisme de natura, que promouen la revalorització d’allò que tenim més a prop i que es fa de manera pausada, amb cura i esforç. És en aquest context on neix Fem Ruràlia, una nova iniciativa empresarial que es va presentar divendres passat a l’Hotel Xon’s d’Empuriabrava, que ofereix experiències turístiques singulars a través de productes agroalimentaris del territori.
Amb l’objectiu de posar en valor la feina ben feta de petits emprenedors de les comarques gironines i, en especial, de l’Alt i el Baix Empordà, Fem Ruràlia organitza tot tipus d’activitats: tallers, conferències, xerrades, visites… en el mateix lloc on s’elaboren els diferents productes de qualitat: formatges, vi, embotits…
El públic d’aquests paquests turístics, però, no només són persones que visiten les comarques gironines, sinó també persones que hi viuen però en desconeixen la realitat humana. És una manera, doncs, de projectar la imatge de territori ric, des del punt de vista cultural, paisatgístic i natural, i de redescobrir la pròpia terra a través d’experiències noves i diferents.
Darrere d’aquesta empresa incipient hi ha Àngel Planas i Xavier Vallmajó, que, il·lustionats, van decidir emprendre el seu propi projecte personal, conscients que omplien un buit en el mercat. “Creiem que la gent, en el temps actual, potser no marxen de viatge gaire lluny, però continuen amb ganes de fer coses”, assegura Xavier Vallmajó. Fem Ruràlia, per tant, dóna resposta a noves dinàmiques que sorgeixen arran dels canvis en el context econòmic i social.
Els dos socis d’aquesta nova iniciativa tenen contacte amb diferents productors agroalimentaris de la zona i, a partir d’aquí, comercialitzen activitats que els mateixos emprenedors ja proposen, o bé, en creen de noves a partir dels serveis que els elaboradors ofereixen. “El ventall de possibilitats és força ampli, i cal ser creatiu per lligar totes les activitats”, assenyala Xavier Vallmajó.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li