Troben 12 immigrants més dins uns camió a la Jonquera

0
810

Els polissons van arribar a la frontera francoitialiana des del Senegal, Mali, Nigèria i Gàmbia


 

Nou cas d’immigrants que entren al país ocults entre la càrrega d’un camió. En aquesta ocasió, han estat dotze persones que viatjaven dins un tràiler amb matrícula eslovaca que va arribar a Catalunya després de passar per Ventimiglia (just a la frontera entre Itàlia i França).

Els mateixos immigrants van demanar ajuda traient els braços per sota de la lona del camió, que estava estacionat a prop de la benzinera Repsol que hi ha a la Jonquera. El transportista va deixar el vehicle allà, després de travessar la frontera amb França. Es tracta de la zona que hi ha darrere del bingo, just a la sortida del municipi en direcció a Figueres. Eren quarts de sis de la tarda quan alguns dels immigrants van demanar auxili. Feia hores que no menjaven ni bevien, i a més, dins del remolc la temperatura era molt elevada. Una dona va sentir els crits i de seguida va trucar a la policia.

Els immigrants procedien de països com el Senegal, Mali, Nigèria o Gàmbia. Tres d’ells van haver de ser traslladats a l’hospital de Figueres perquè patien símptomes de deshidratació i dolor abdominal. Cap a tres quarts de vuit del vespre, la policia espanyola, que és el cos que té competències en matèria d’estrangeria, va traslladar els immigrants a la comissaria per retornar-los a França. Tres v an quedar ingressats a l’hospital però a l’espera del retorn quan els donin d’alta.

D’ençà de principis de febrer, a les comarques gironines s’han localitzat més d’una cinquantena d’immigrants –tots procedents de Ventimiglia– que viatjaven amagats en camions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li