Tret de sortida per al nou Carme Guasch

0
1574

L’Ajuntament de Figueres assumeix la redacció del projecte, que té un cost de 325.000 €, i Ensenyament l’impulsarà. Tot i això, no hi ha terminis sobre la taula


 

Reunió esperada per la comunitat educativa de l’escola Carme Guasch i Darné. Dijous passat el director general de Centres Públics de la Generalitat, Antoni Massegú, va visitar l’única escola provisional de Figueres per anunciar que Ensenyament dona el tret de sortida al projecte per ubicar el nou centre a l’antiga presó.

Antoni Massegú es va reunir amb els representants municipals, la direcció i la presidenta de l’AMPA i els va explicar que en els pròxims mesos es posarà a licitació l’actuació. Massegú no va voler posar terminis sobre la taula però va assegurar que per al Departament aquesta escola era una prioritat i que «fa moltíssima falta».

QUI PAGA DE MOMENT. El cost de la redacció del projecte (325.000 euros) l’assumeix l’Ajuntament de Figueres però serà Ensenyament qui «pilotarà i executarà el procés». També sortiran de les arques municipals els diners per rehabilitar l’interior de l’antiga presó, que acollirà dependències com el menjador i el gimnàs de la futura escola. La intenció és que l’edifici penitenciari tingui altres usos per a la resta de la ciutat. Al voltant de la construcció ja existent i, per cert, catalogada, s’aixecaran edificis de nova planta per a l’escola. Es construiran en terrenys adjacents al complex i per això caldrà fer modificacions del planejament urbanístic perquè aquests terrenys estan qualificats de zona verda.

COMISSIÓ. L’alcaldessa, Marta Felip, va explicar quina seria la funció de la comissió de seguiment del projecte que s’aprovava hores després al Ple municipal. Estarà formada per representants de tots els grups, la direcció i l’AMPA i farà seguiment de «tot allò que anirà succeint, com s’està redactant el projecte, com la Generalitat hi encabeix el finançament per l’obra futura i com l’Ajuntament ha de modificar el planejament urbanístic». Aquesta comissió també decidirà la qüestió dels usos de l’edifici actual i de si són compatibles amb l’escola.

L’escola Carme Guasch i Darné va néixer el 2006 i és l’única de la ciutat amb mòduls prefabricats. La comunitat educativa i especialment les mares i els pares fa temps que reclamen les noves instal·lacions. En els darrers dos anys les accions es van intensificar des de l’AMPA i això va permetre pressionar les administracions i la classe política figuerenca. Després de la reunió de dijous, a les xarxes socials representants de l’AMPA es mostraven satisfets amb les novetats però amb el lema «seguim» deixant clar que encara hi ha feina per fer.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li