Tret de sortida d’un CAF més plural

0
878

El club, que va tornar a la feina el mes passat, ha creat dos grups d’atletes amb diversitat funcional juntament amb El Dofí


El passat mes de setembre el Club Atletisme Figueres (CAF) va iniciar la nova temporada. Ho va fer després d’un curs, el passat, marcat per la pandèmia de la covid-19 i les restriccions que se’n van derivar, un context que ara, al tractar-se d’una pràctica esportiva a l’aire lliure i atesa la millor situació epidemiològica, es pot desenvolupar amb més normalitat.

L’entitat empordanesa, a més, inicia el nou any amb més massa social. En aquest sentit, el nombre de socis ha crescut un 40% amb relació al curs anterior, un fet que confirma la tendència a l’alça que evidenciava el CAF els últims anys i que amb la pandèmia s’havia frenat forçosament. D’altra banda, la junta, encapçalada pel president Romà Brusés, va ser novament escollida a les eleccions de finals de juliol, i segons apunten, treballen amb l’objectiu de «continuar fent créixer el club i l’atletisme a Figueres en tots els àmbits». «El que volem és que tothom gaudeixi practicant l’atletisme, i partint d’aquí, l’objectiu és poder portar el màxim d’atletes a les competicions oficials, que puguin viure-ho», explica el president, abans de continuar la seva explicació: «Volem que les atletes i els atletes del club aprenguin a competir, a superar-se, a frustrar-se, a saber guanyar i a perdre, a compartir… Que sàpiguen que per arribar a uns objectius cal esforçar-se i, alhora, ser conscient de les limitacions».

LA GRAN NOVETAT. L’evolució del CAF també s’entén des d’una perspectiva social. En aquest sentit, el club ofereix enguany com a gran novetat la creació de dos grups d’atletes amb diversitat funcional de l’entitat El Dofí: un grup per a adults i un altre per a petits i joves. Segons detalla Brusés, el grup d’adults ja està en marxa, mentre que el de joves es troba en procés.

DESENCÍS INFRAESTRUCTURAL. La voluntat de creixement de l’entitat figuerenca no és consonant amb les instal·lacions que escenifiquen les actuacions dels esportistes. Brusés, en aquesta línia, es mostra crític amb la gestió de l’Ajuntament: «La comunicació amb el regidor d’Esports —César Barrenechea— és nul·la, és com si no n’hi hagués. Quan tenim algun dubte, parlem amb els tècnics del pavelló i, si ha calgut, l’alcaldessa ha respost».

Amb referència a l’Estadi Albert Gurt, que té el mateix tartan des de fa vint anys, el president no abandona el to escèptic: «La pista segueix exactament igual. Bé, pitjor, perquè es va deteriorant. Els forats cada cop són més nombrosos, aviat haurem d’entrenar al pàrquing per evitar lesions. En comptes de gimnàs, tenim un mòdul de llauna on hi plou, i és on guardem tot el material i hi fem les peses. Tot està en un estat molt lamentable, i és una pena, perquè hi ha molt ambient a pistes», conclou.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li