Treballs per eliminar un cactus exòtic

0
892

La planta (Opuntia aurantiaca) es caracteritza per tenir unes punxes molt grans, capaces fins i tot de rebentar els pneumĂ tics de les bicicletes i de perforar la sola de les sabates


La Diputació de Girona treballa des de fa uns mesos per acabar amb un cactus exòtic detectat a la població de Vilajuïga. La planta (Opuntia aurantiaca) es caracteritza per tenir unes punxes molt grans, capaces fins i tot de rebentar els pneumàtics de les bicicletes i de perforar la sola de les sabates. Aquestes espines representen un perill per als veïns de la zona, els animals i la fauna salvatge. L’expansió del cactus havia superat fins i tot la via del tren, i s’estava escampant per una zona fortament transitada per visitants. A part del dany físic que pot ocasionar la planta, la seva propagació és un risc per a l’ecosistema de la zona.

El cactus és originari de l’Amèrica del Sud, i el trobem generalment a prop de nuclis urbans. Té una gran facilitat per generar una quantitat molt elevada de fragments, fet que en facilita l’expansió arreu de la zona. És molt probable que l’origen de la propagació sigui originària dels exemplars ornamentals. La Fundació Altem, gràcies a un conveni amb l’Obra Social “la Caixa”, efectua de forma manual i precisa treballs per eliminar l’espècie invasora del medi. No es poden utilitzar herbicides, ja que podrien danyar la resta de flora, i se n’han de recollir tots els fragments per evitar nous brots. L’import total de l’actuació és de 19.906,76 €.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li