Transport urbĂ  i mobilitat sostenible

0
1256

Una grata sorpresa! Així podem resumir les sensacions que els nostres veïns de Figueres ens fan arribar per la campanya de foment de transport urbà que gràcies a Ciutadans s’ha engegat a la ciutat. I és que per a molts dels nostres conveïns ha estat una sorpresa saber que només acostant-se abans del 31 de desembre a l’oficina-bus instal·lada a la plaça de la Font Lluminosa se’ls lliura una targeta de transport urbà que els serveix per desplaçar-se gratuïtament per la ciutat.

Molts d’aquests, ara usuaris, estan redescobrint un servei de transport públic que fins avui dia només sabien que existia i que rares vegades havien usat, o altres usuaris habituals agraeixen que per fi algun grup municipal premiï tots els seus anys de fidelitat a aquest servei públic.

La realitat és que des que va començar la campanya ara fa tres setmanes ja s’han lliurat més de 2.500 targetes, mostra evident que la campanya ha aconseguit renovar l’interès dels figuerencs per aquest servei.

Per estrany que pugui semblar, aquesta és la primera i única campanya de foment del transport públic urbà que s’ha realitzat a Figueres des que es va engegar el servei. Un fet sorprenent quan veiem que tots els partits polítics en les seves campanyes electorals sempre parlen de la necessitat de fomentar l’ús del transport públic urbà i després només queden paraules i més paraules.

A Ciutadans ens agrada fer un pas més enllà i amb aquesta campanya no volem només que tots els nostres veïns puguin gaudir i conèixer el servei de transport públic del qual disposa la ciutat, sinó també conscienciar sobre la necessitat d’una ciutat més neta i amb menys emissions, de la necessitat de millorar la mobilitat i accessibilitat de la ciutat, amb menys vehicles circulant, la reducció de despesa en combustible, aparcament i multes. Una ciutat amb menys contaminació que es produeix prop de les nostres llars, prop dels col·legis, patis i jardins on s’eduquen i juguen els nostres fills… Aquesta campanya pretén incidir, encara que sigui de forma modesta, en un canvi d’hàbits i animar a tots a provar l’ús del transport públic, convençuts que després de provar-ho i comprovar els seus avantatges, ho seguireu usant.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li