Tradicions que es renoven

0
1665

Els pessebres vivents omplen de visitants municipis com Darnius, Vila-sacra, Peralada o Bàscara


 

Més de 800 persones han visitat, el cap de setmana del 22 i 23 de desembre, el pessebre vivent de Darnius, un esdeveniment relativament nou al poble, ja que aquesta ha estat la 5a edició. En total hi han col·laborat 150 persones, algunes com a figurants i altres com a voluntàries. Per primer cop, s’ha celebrat durant dos dies i han incorporat noves escenes. El grup empordanès Festorum va donar el toc de música medieval durant les representacions. Tot i que l’entrada era gratuïta, es van recollir 90 euros que, com és habitual, és destinaran a una ONG. En aquest cas a Cercáfrica, una organització que treballa per a la inserció laboral de joves i nens soldat a la Costa d’Ivori.

VILA-SACRA I PERALADA. Per altra banda, Vila-sacra que, ha passat a formar part dels Pessebres Vivents de Catalunya, celebrarà el 7è Pessebre Vivent el pròxim dissabte 29 a l’entorn del Palau de l’Abat i de l’Església (19 h), i Peralada farà les darreres representacions de la 37a edició, el 30 de desembre i l’1 de gener, al Parc del Castell.

BÀSCARA. Amb tot, un dels pessebres més emblemàtics i arrelats de l’Alt Empordà és el de Bàscara, que té els seus orígens el 1973 i que ofereix fins a vuit funcions. Les pròximes i últimes, el 29 i el 30 de desembre, així com l’1 de gener (19 h).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li