Tractament per ictus agut 365 dies a l’any

0
1281

Des que es va ampliar l’horari, el 21 de març, s’han fet 14 trombectomies, 7 de les quals han estat durant l’abril, el mes que ha acumulat més casos fins ara


Els serveis de Neurologia, Radiologia i Anestesiologia de l’Hospital Universitari de Girona Josep Trueta han ampliat l’horari d’atenció a pacients que han patit un ictus isquèmic agut. Ara se’ls fa tractament de teràpia endovascular (trombectomies mecàniques) els 365 dies de l’any.

El 21de març passat, en plena pandèmia, es va decidir ampliar l’horari als caps de setmana i festius per evitar traslladar fora de la Regió Sanitària de Girona els pacients que requerien una trombectomia mecànica. El procediment consisteix en la introducció d’un catèter en una artèria del pacient per arribar fins al coàgul que l’obstrueix –i que ha produït l’ictus– i poder-lo extreure.

Actualment si es produeix algun cas d’ictus agut fora d’aquest horari, el pacient haurà de continuar essent derivat a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona. Des que es va ampliar l’horari, el 21 de març, s’han fet 14 trombectomies, 7 de les quals han estat durant l’abril, el mes que ha acumulat més casos fins ara.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li