Tots Sants: honorant i recordant aquells que ja no hi sĂłn

0
1365

Sigui de manera individual, familiar o institucional, els cementiris d’arreu de la comarca es van convertir en un escenari de respecte


La diada de Tots Sants l’1 de novembre, i la dels Difunts, el dia 2, són les dates en què molta gent trepitja el cementiri per recordar els seus familiars difunts. Una tradició que es basa en la singularitat d’aquests dies assenyalats en què suposadament els morts fan una visita als vius, que és corresposta amb la visita d’aquests.

És en aquests dies que el cementiri, un lloc on habitualment es respira pau i tranquil·litat, és envaït per aquells que porten flors noves, netegen el nínxol i es queden davant de la paret rememorant els seus éssers estimats. Tradicions que se celebren de forma individual, familiar i en alguns municipis amb actes per rememorar els qui ens han deixat.

A Figueres, l’Associació Triangle Blau va realitzar ofrenes florals a les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme. El consistori va organitzar una interpretació musical amb la Jove Orquestra de Figueres i una lectura de textos en memòria dels figuerencs difunts.

A l’Escala es va fer la tradicional ofrena floral institucional en record dels difunts del municipi. Primer al cementiri Mariner, després al de Sant Martí d’Empúries i, finalment, a l’actual cementiri municipal. Els actes institucionals van acabar amb un recital poètic-musical a càrrec de Baltasar Fonts i Pere Pau Ximenis.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li