‚ÄúTots hem de reflexionar‚ÄĚ

0
415

Com assumeix fer-se càrrec de la direcció de la La Salle?
Amb molta responsabilitat, però amb moltes ganes de treballar. És un càrrec que fa respecte i més per una persona com jo que va entrar a l’escola, amb només sis anys, el 1981. Aquí hi vaig cursar l’EGB i el BUP i després de cursar els meus estudis de Magisteri ja em varen contractar. És un col·legi que porto molt endins.

En quina mesura els darrers esdeveniments han afectat la vida del centre?
Ha estat un sotrac important. Qui es podia pensar que ens passaria una cosa així, però aquest cop ens ha tocat a nosaltres. Penso, però, que una situació així, que és indefensable, podia haver passat perfectament a una altra escola. Ha representat un trasbals, no ho podem pas negar, tant per als professors i la comunitat de germans com per als pares i els alumnes. Durant tota la Setmana Santa la institució ha pres les decisions corresponents i s’ha treballat intensament perquè aquest dimarts, 6 d’abril, La Salle obri les seves portes i comenci el tercer i darrer trimestre del curs amb la més absoluta normalitat. El professor acusat ha estat acomiadat, s’ha rellevat el director i els alumnes es trobaran amb les places cobertes i tots a continuar treballant, que és del que es tracta.

Quin missatge es farà arribar als alumnes aquest dimarts?
Que comencen el tercer trimestre del curs, que tenen les notes de l’avaluació final en joc. La seva feina, a l’escola, és treballar i estudiar per aprendre. I tots han de ser responsables amb la missió que tenen.

I als pares?
Doncs que tot això que ha passat ens ha de servir de reflexió a tots, pares i educadors. Internet és una gran eina, però com passa en molts àmbits de la vida sempre hi ha el risc dels usos i dels abusos. Cal saber-la fer servir i plantejar-nos on són els límits d’aquest ús. Controlar sempre és complex, tot i que hi ha eines per fer-ho. Dijous vinent, de forma casual, al col·legi del Cor de Maria, amb el qual La Salle té establerta una línia de continuïtat a secundària, organitza una xerrada sobre aquest tema. L’AMPA del centre també està treballant conjuntament amb nosaltres i ja ha contactat amb l’Oficina d’Atenció a la Víctima, del departament de Justícia, per si es detecta i es confirma algun cas relacionat amb el professor encausat i tenir prioritat a l’hora de ser atesos. Aquest dimarts, a més, mantindrem una reunió informativa amb els pares de 6è per explicar totes aquests passes i les línies d’actuació que ha endegat l’escola en aquests fets, on ens presentem com a part acusadora. Al marge d’això, volem que tota la resta sigui d’absoluta normalitat.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li