Tothom podrà dir la seva en el taller d’aquest dissabte sobre els Consells de Barri

0
1352

L’acte tindrà lloc a les 11h al Saló de Plens amb la presència del primer tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Francesc Cruanyes


 

L’Ajuntament de Figueres ha organitzat per aquest dissabte, 28 d’octubre, un taller participatiu per a l’estudi de la divisió de la ciutat en districtes i creació de Consells de Barri. El taller, que tindrà lloc a les 11 h al Saló de Plens amb la presència del primer tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Francesc Cruanyes, i representants de la consultora encarregada del projecte, és obert a tothom per tal d’incorporar les inquietuds i la perspectiva de la ciutadania en la definició d’aquests òrgans de participació territorial.

“Un dels reptes de la regidoria _indica Cruanyes_ és la divisió de la ciutat en districtes i la creació d’estructures veïnals representatives, democràtiques i homogènies, que cap racó o barri no se senti menys representat que cap altre; per això, ho volem assolir amb el màxim de participació de la ciutadania i el consens de tots els grups municipals”. En el taller participatiu de dissabte es parlarà sobre les característiques que han de tenir els Consells de Barri a partir dels punts següents: el context del qual es parteix, qui ha de poder participar en aquests espais, què s’hi ha de debatre o treballar, i com s’han de gestionar aquests òrgans. Així, es recolliran valoracions i es definiran propostes de manera col·lectiva, perquè aquests espais responguin a les necessitats i demandes de la població. Figueres ha iniciat aquest 2017 un procés de participació per definir la creació d’una estructura d’òrgans de participació ciutadana que funcionin com a espais de representació veïnal i aglutinin diferents sectors socials de cada barri. L’objectiu és incidir en la valoració i presa de decisions en temes territorials que afecten tots el veïns de cada zona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li