Tota una cita literària empordanesa

0
1800

Aquest dissabte, durant tot el dia, se celebra la 2a edició de les Trobades Literàries Empordaneses a la Col·legiata de Lladó


 

Aquest dissabte, 22 de juny, se celebren les segones Trobades Literàries Empordaneses a la Col·legiata de Santa Maria de Lladó, organitzades per l’editora de l’Art de la Memòria Edicions, Maite Muns, i amb el suport de l’Ajuntament de Lladó, Impremta Pagès, la Fundació Llibreria les Voltes i el Celler Martí Fabra.

Maite Muns explica que «la voluntat és que sigui una trobada festiva, de gent involucrada amb el món del llibre». En la programació hi consten tant il·lustradors, editors, autors i impressors com distribuïdors. I, si bé es fa una especial atenció a escriptors i persones de la comarca, la jornada, tal com recalca Muns, «està oberta a tothom». S’ha programat un cartell amb nombroses presentacions i xerrades, de curta durada -d’un màxim de mitja hora- i de caràcter distès.

PRESÈNCIA DE LA CONSELLERA. Arrencarà a les deu del matí, a la sala Sant Joan de la Col·legiata, amb la benvinguda a càrrec de la Consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga, l’alcalde Joaquim Tremoleda i la promotora Maite Muns. A continuació, l’escriptor Sebastià Roig i el professor d’Història Pere Gifre parlaran de «L’Empordà i la cultura». Entre altres ponències, al llarg del matí es parlarà de la recent publicació del llibre Ell, a la presó de Josep Puig Pujades, amb pròleg de Carles Rahola, a càrrec de Tremoleda, Jaume Torrent i Joan Armangué (13.30 h). A més, abans de dinar, tindrà lloc una visita guiada al recinte de Santa Maria.

PROGRAMACIÓ DE TARDA. Pels volts de les quatre de la tarda, també entre altres propostes, es donarà a conèixer la línia editorial infantil de Cal·lígraf, així com la nova llibreria en línia d’Úrsula Llibres, amb catàlegs d’art, arquitectura i paisatges.

PRESENTACIONS A LA PLAÇA PRIORAT. La plaça Priorat acollirà la presentació de la revista Encesa Literària de Cal·lígraf , l’escriptora Núria Esponellà reflexionarà sobre les fonts de discòrdies en la novel·la Gran Cafè i hi haurà un seguit de presentacions de llibres de la mà dels seus autors, com ara de Gala i Dalí a l’altre costat del mirall de Dominique de Gasquet, El Far de Maria Carme Roca, Alice’s de Xavier Muñoz, Viatges i poemes. K.P. Kavafis d’Eusebi Ayensa, Estiu vora el llac de Sílvia Maymó, El amigo de Praga de Joan Manuel Soldevilla, etcètera.

A més, hi haurà un tast de vins del celler Martí Fabra, D.O Empordà; el concert «En clau de mezzo» amb Clara Gifre, mezzosoprano, i Rosa Banet, pianista; una mostra de dibuixos de Dani Torrent i parades de llibres. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li