Tot un èxit, malgrat la pluja

0
935

Tot i provocar canvis en el programa, el mal temps no espatlla la celebració de la 27a edició, que rep 42.000 visitants


 

Castelló d’Empúries s’ha convertit en una vila autènticament medieval durant la celebració, de divendres a diumenge, de la 27a edició del festival Terra de Trobadors que, malgrat la pluja, que ha provocat alguns canvis en la programació i l’anul·lació dels actes més destacats de dissabte, ha registrat un gran èxit de visitants. Concretament, unes 42.000 persones han passat pel festival, que va arrencar divendres amb l’espectacle Magaulí, el darrer compte del casal d’Empúries, dirigit per Martí Torras, que va comptar amb una gran afluència de públic. Com és tradició, durant la primera jornada del festival també es va celebrar el sopar i el mercat medieval i una conferència inaugural, que aquest any va anar a càrrec de l’historiador Josep Maria Gironella.

Dissabte la programació va arrencar amb tota normalitat però la pluja, que va començar a caure a la una del migdia i no va parar en tota la jornada va fer que alguns dels actes previstos més destacats s’ajornessin per l’endemà o, directament, s’anulessin. Va ser el cas, concretament, del concert d’escenari sonoritzat, a càrrec d’Acibreira; de l’inici de la cercavila al torneig; del divertiment amb volteig; del torneig medieval Memorial Fernando Arnau, amb música en directe de la companyia Els Berros de la Cort, i del gran espectacle de foc Xera, a càrrec d’Excalibur, que es van traslladar a diumenge.

Però malgrat les estones de pluja, un dels elements més identificatius del festival han tornat a ser, un cop més, els espectacles medievals i les recreacions històriques, que en aquesta 27a edició s’han vist reforçats i potenciats. En aquest sentit, han rebut una gran afluència de visitants l’espectacle inaugural, el gran sopar medieval, el mercat d’esclaus, el gran torneig medieval, la batalla campal o la batucada medieval nocturna.


A tot això s’han unit també el tradicional mercat medieval, pilar del festival pel seu interès i magnitud, i els més de 30 espectacles itinerants i 200 funcions que al llarg de dos dies han omplert carrers i places de Castelló d’Empúries de música medieval, titelles, malabars i representacions de teatre que, segons el director artístic del certamen, “han ajudat a transportar el visitant al context històric que volem recrear”, i que enguany ha estat l’època de Magaulí, l’últim comte d’Empúries, al segle XIV, i els 700 anys de la fundació del convent de Sant Domènec.

CICLE DE CONFERÈNCIES. A banda dels actes lúdics i festius de la programació, el festival ha comptat també amb una vessant acadèmica gràcies al cicle de conferències Miquel Pujol Canelles, celebrat a la sala gòtica de l’ajuntament, en què s’han tractat temes com El convent de Sant Domènec, panteó dels comtes d’Empúries; Praedicate Evangelium: L’aportació dels frares mendicants a la cultura literària, i Francesc Eiximenis i la bona vida. Els efectes del bon govern segons el pensament del menoret gironí.

També el cicle de música culta medieval So de Lohn, centrat enguany en la música sacra i de convents, ha posat el contrapunt divulgatiu a la programació, amb la celebració, a la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, d’un concert de cant gregorià a càrrec d’Schola Antiqua, dissabte, i de l’espectacle Dulces resonabat, de la companyia Locus despertarus.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li