Tot preparat per la XI Fira d’Oficis Artesans

0
1391

El dia 9 de juny, Sant Miquel de FluviĂ  ret homenatge als oficis artesanals amb una fira que es desenvolupa en un entorn incomparable


Des de fa onze anys, a Sant Miquel de Fluvià s’hi celebra la Fira d’Oficis Artesans. Un entorn ambientat en l’època dels monjos benedictins, nombroses demostracions d’oficis antics que els artesans d’avui mantenen vius i visites guiades. Són alguns exemples del que podem trobar durant tot el dia.

Per Sant Miquel de FluviĂ , la Fira Ă©s molt mĂ©s que una mostra d’oficis artesans: Ă©s el treball col·lectiu i comunitari dels veĂŻns del poble durant els mesos anteriors. És un acte de participaciĂł popular i de lluĂŻment de tot un poble. En la preparaciĂł hi participen diferents entitats del poble, col·lectius de dones, de joves, de gent gran, els infants de l’escola… tots ells amb la il·lusiĂł i la motivaciĂł de fer cada any una fira mĂ©s bonica.

Tal com comenta la comissió que organitza la fira, «després d’11 anys podem dir que és una fira consolidada i coneguda a la comarca. Ens acompanyen artesans de tot Catalunya, i això és perquè en la mesura del possible intentem tenir-ne cura i donem molta importància als seus treballs artesanals».

Però no només hi podem trobar demostracions d’oficis, sinó que, passejant pels carrers del poble, els visitants podran gaudir d’una fira d’artesania i alimentació, parades amb tallers, manualitats i objectes elaborats per diferents col·lectius del poble, mostres de cultura popular, cants corals i visites guiades a l’església i el seu entorn.

El treball en vidre

El monogrĂ fic. Cada any, Sant Miquel dedica la fira a un dels oficis amb un monogrĂ fic que serveix de fil conductor de les diferents activitats que es duen a terme. Enguany la fira estĂ  dedicada als treballs amb vidre, i els visitants durant tot el dia podran gaudir de les demostracions de diferents tallers relacionats amb aquest material, com ara vitrallers, bufadors, sargaires…

Ens acompanyaran els segĂĽents artesans:
– Ingrid Soler (Tiffany)
– Catherine Hauoli (vidre emplomat)
– Pepi BĂşrdalo (vidre bufat i vidre de Murano)
– Dolors Rosell (vitrofusiĂł)
– Lorena ValldepĂ©rez (vitrallera)
– Ginesta Tolosa (vidre bufat)
– Jaume VilĂ  (sargaire)
– Javier Porras (Silis Art)
– Philippe Litou (vidre reciclat)
-Pedro Juan Fernández (vidre bufat)

Juntament amb els artesans que fan les demostracions durant el dia, el monogràfic es complementa amb una exposició a la sala de l’Abadia. En aquesta edició es podrà gaudir de les obres de vidre artístic de Roser Aromar. L’artista presentarà una mostra de les seves creacions amb vidre.

Abans de la fira. Durant els mesos previs a la fira s’han implicat en l’organització i la preparació un nombre important de persones, col·lectius i entitats.

Els i les alumnes de l’escola Vallgarriga han estat fent un taller de vidre amb l’artesana Ingrid Soler. Els treballs es podran veure el dia de la fira.
A la parada del poble trobareu els materials que ha elaborat el col·lectiu de la gent gran i els joves de l’Espai Jove, i els podeu adquirir per ajudar-los a finançar diverses activitats com ara sortides.

La decoraciĂł de la riera ha estat portada a terme pels usuaris del Centre CĂ­vic El Club.

Les dones del col·lectiu de la gent gran del poble tambĂ© han estat elaborant peces de decoraciĂł: gravant pots de vidre, treballant l’espart… i les seves obres s’exposaran en diferents espais de la fira.

L’exposició. A la sala de l’Abadia podreu gaudir de l’exposició de «Vidre artístic» de Roser Aromar. De 10 a 13 h i de 16 a 20 h.

Parada informatiu

A la plaça de la Vila hi ha ubicada la parada informativa, on els joves de Sant Miquel de Fluvià us informaran dels diferents actes del programa i us oferiran material que han elaborat especialment per a la fira per tal de finançar les seves activitats. Aquí els més petits, i no tant petits, hi trobaran la possibilitat de realitzar tallers.

Tastets benedictins

A l’apartat d’alimentació trobareu la parada del tastet d’orelletes i ratafia, productes típics de l’època elaborats al moment per joves del poble.

Som del poble

A la plaça Major hi trobareu les manualitats elaborades pel col·lectiu de dones Som del Poble, contes amb Bimbirimboo i la parada de l’AMPA de l’escola Vallgarriga amb pastissos del món, on podreu fer un mos i agafar forces per continuar fent un tomb per la fira d’artesania i d’alimentació.

Fira d’artesania, d’alimentació i venda de productes. Pels carrers del voltant de l’església també hi trobareu parades d’artesania i d’alimentació que hem seleccionat curosament per participar en la mostra fira d’artesans i artesania.

I no us perdeu el recorregut al voltant de l’abadia. Durant la jornada us podreu endinsar a l’època dels benedictins a travĂ©s de l’ambientaciĂł a l’interior de l’esglĂ©sia, la decoraciĂł de finestres i balcons a cĂ rrec dels veĂŻns i veĂŻnes del municipi, la decoraciĂł per tot el recorregut, els personatges que trobareu per l’abadia…

Podreu descobrir el claustre recuperat, arribar fins al rentador o refrescar-vos a la font.

I si us acosteu al pou de davant de l’abadia… podreu fotografiar-vos amb els vestits de l’època.

  • Per a mĂ©s informaciĂł, consulta aquĂ­.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li