Tot i el confinament, Llers ha celebrat una nova edició, virtual, de la Fira Fes-te Bruixa

0
635

Aquest cap de setmana la població ha omplert els balcons i les xarxes socials amb bruixes i rituals


L’estat d’alarma per la Covid-19 va fer moure peces i reconvertir la desena edició de la Fira Fes-te Bruixa, a Llers, en una fira confinada celebrada a l’interior de les cases. En lloc d’omplir carrers i places del municipi, s’han omplert balcons, finestres i portals i també les xarxes socials. La cita havia de ser el cap de setmana passat, és a dir, el 9 i 10 de maig, i la fira bruixa virtual es va concentrar aquests mateixos dies amb l’etiqueta #FiraBruixaConfinada. Aquesta havia de ser la celebració dels deu anys de fira, i tal com apunten des de l’organització, «tot i que s’havien dedicat molts esforços a preparar una Fira Bruixa amb moltes sorpreses i moments especials per celebrar-ne la desena edició, ens ho guardem tot per al 2021 i la proposta per aquest any ha estat que tothom hi pugui participar encara que sigui des de casa», indiquen Nuri Llinares i Anna Admetlla. La valoració del resultat és «espectacular». Ja dijous, veïns i veïnes de Llers van començar a penjar tota mena de bruixes i d’escombres guarnides amb molta creativitat. Totes les creacions es poden recuperar a les fotografies recollides amb l’etiqueta #FiraBruixaConfinada i a l’Instagram Firabruixallers. Una dada curiosa és que enguany la fira va arribar fins i tot a Barcelona i Girona, «ja que alguns parents de famílies de Llers també van decorar els seus balcons allà», detalla Admetlla. Aproximadament una vuitantena de famílies va decorar els seus balcons durant la fira.

INSTAGRAM LIVE. Pel que fa a la programació prevista, s’han volgut mantenir tres activitats transmeses en directe per Instagram i que ara es poden consultar en vídeo a les xarxes. Imma del Destí va conduir dissabte al vespre un ritual. No va ser a la plaça del Ramal, sinó que va ser virtual. I la temàtica va ser per acompanyar les persones a activar-se pensant en el desconfinament. «L’emissió en directe del ritual va funcionar molt bé, i el vídeo continua tenint moltes visites. Potser a les edicions de fira normalitzades també ho podem emetre per xarxes per a la gent que no es pot acostar a Llers», reflexionen Admetlla i Llinares. Gemma Paraire va explicar dissabte el conte Una cova plena de sorpreses i diumenge va parlar de les persones amb alta sensibilitat.

La Fira Fes-te Bruixa, que s’organitza en col·laboració amb l’Ajuntament de Llers, no ha pogut celebrar com estava previst la primera dècada de vida a causa de la Covid-19. «Serà una celebració molt sonada dels onze anys. Ens reservem detalls perquè siguin sorpresa», apunten les organitzadores de l’esdeveniment.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li