«Tot el material d’un sol ús s’ha encarit i això és un plus que no podem assumir»

0
1448

La majoria de perruqueries han implementat protocols de seguretat més estrictes dels dictats per Sanitat


Les perruqueries tornen a donar servei des que vam entrar en la fase zero del desconfinament. Ja fa més d’una setmana que moltes estan marxa enmig de les limitacions per la Covid-19. Amb les restriccions més estrictes de l’estat d’alarma les perruqueries no havien d’aturar l’activitat, però hores després el Govern se’n va desdir. Els establiments han estat tancats tot aquest temps.

Aquests negocis estan sotmesos a les mesures de seguretat dictades pel Govern, però la majoria estan seguint protocols més estrictes, tal com s’aconsella des de les associacions gremials.

L’Àngels ha obert la seva perruqueria Despentinats després de l’aturada i ho ha fet, com diu ella mateixa, amb «un protocol més seriós que el dictat pel Govern, ja que treballem a menys d’un metre de distància del client».

Sobre com ha estat la primera setmana, aquesta professional ho resumeix així: «Estic fent moltes hores. Ahir, per exemple, vaig començar a les 9 del matí i vaig acabar a les 9 del vespre. Tot i això, vaig fer pocs clients, perquè només podem fer-ne un per persona. Si fas color, talles i asseques són dues o tres hores, i si es tracta d’un allisat, 4 hores. Això vol dir que perds tot el matí per una persona i la facturació baixa moltíssim».

L’Àngels fa desinfectar les soles de les sabates a la seva clientela per entrar a la perruqueria i els facilita gel hidroalcohòlic perquè es netegin les mans. El client porta capa protectora, tovallola i capa de plàstic si és necessari. Tot aquest material és d’un sol ús. Prèviament, la professional, que ha donat hora amb cita prèvia, fa un petit qüestionari al client abans que surti de casa. Les preguntes són bàsiques: assegurar-se que la persona no ha estat en contacte amb Covid en els últims 15 dies; que no presenta simptomatologia en aquest aspecte i que no té febre. D’altra banda, es demana al client que porti mascareta i guants.

En la qüestió de la desinfecció, el Ministeri de Sanitat recomana que aquests establiments es netegin dos cops al dia, però l’Àngels diu: «Jo em dedico a netejar la cadira, el tocador i el rentador cada cop que marxa una clienta i durant aquests 15 o 20 minuts no dono hores al saló».

L’equip de la professional per treballar és el següent: mascatera FPC 2 o 3, una mampara facial, guants i la roba específica. Ara el problema que tenen en aquest sector i, també en altres, és l’escassetat de matèria primera per a la fabricació dels elements de seguretat. L’Àngels conclou: «Les capes d’un sol ús costen molt de trobar i s’ha doblat el preu; abans una caixa de guants costava 4 euros i ara, si en trobo, costa 15 o 20 euros. Tot això és un plus que no podem assumir els establiments».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li