Tot continua obert

0
755

“El vot prestat el 2011 ha tornat al seu cercle”

Com valora els resultats?
Des de CiU, la valoració que hem fet és que podem estar contents perquè podrem liderar el projecte de la ciutat. Hem tingut una pèrdua de vots i de regidors, però veiem que la ciutadania continua confiant en CiU, tot i que ens demanen diàleg amb la pluralitat de forces que hi ha.

A què atribueix la pèrdua?
Al context en què s’ha hagut de governar aquests últims quatre anys. Pensa que aquests resultats són uns resultats millorats dels de CiU de l’any 2007 i la posició originària de CiU és més la del 2007 que la del 2011. El resultat del 2011 es va aconseguir a través de la incorporació de nous votants que no eren pròpiament els de CiU, gràcies a un projecte de ciutat que era molt i molt ambiciós i que la crisi econòmica va frustrar. I aquest vot prestat ha tornat cap al seu cercle electoral clàssic. De totes maneres, aquests 2.000 vots i escaig s’han repartit per tota una diversitat de forces.

Com van les converses?
Bé. Encara em queda parlar amb el PP, la CUP i el PSC. El posicionament de la resta de partits és que de moment prefereixen no entrar a govern, però tant Compromís d’Esquerres per Figueres com Ciutadans sí que estan oberts a pactar puntualment en qüestions que es considerin clau per a la ciutat. Pel que fa a ERC, el seu representant parteix més del fet que ell es va presentar per ser una alternativa de govern i que, per tant, es vol mantenir en la posició de ser alternativa de govern.

Sembla que el PSC s’ha mostrat propens a donar-los suport…
El tema està obert [a l’hora de tancar aquesta edició estaven reunits]. Els nostres programes conflueixen en allò estratègic, el model de ciutat és molt semblant i la voluntat de recuperació econòmica i de l’enfortiment de la cohesió també… Per tant, entenem que podem arribar a un acord.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li