Tot Cadaqués amb les fotos de Joan Vehí

0
815

La relació de Joan Vehí amb el món de la fotografia es va iniciar d’una forma extraordinàriament casual. S’explica en el pròleg del llibre de gran format que acaba de publicar i en el qual, en més de 300 pàgines, es recull part del testimoni gràfic que ha anat acumulant durant dècades -de 1945 fins als nostres dies-, complementat pels articles de 71 col·laboradors.
Tot va començar el mes de setembre de 1945, quan ell només tenia 16 anys. Amb la seva família estaven de verema als afores del poble i van convidar a participar-hi un conegut italià que residia a la població. Aquest personatge va començar a fer fotos fins que es va adonar que no duia rodet a la càmera. Aleshores, profundament enutjat, va regalar la càmera al primer que va trobar. Era Joan Vehí, el qual, a partir d’aquell moment, va quedar captivat per l’art de la fotografia i el va plasmar en milers i milers de negatius que avui constitueixen un fons excepcional.
Joan Vehí i el seu escenari, Cadaqués es va presentar el 25 de març sota la cúpula del Teatre-Museu Dalí de Figueres amb la participació de Pilar Puig, vicepresidenta dels Amics del Museu Dalí; Montse Aguer, directora del Centre d’Estudis Dalinians, i l’alcalde de Figueres, Santi Vila. Tots ells van destacar l’especial sensibilitat del fotògraf, que professionalment es va dedicar al seu ofici de fuster, a l’hora de plasmar en imatges els fets, costums, tradicions i personatges que durant més de mig segle han succeït a Cadaqués.

MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ IMPRESA
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li