Tot a punt per viure la nit més màgica a Figueres

0
1767

La més multitudinària, la de Figueres, comptarà amb la participació d’unes 300 persones -entre voluntaris i membres de companyies professionals- i 8 carrosses


 

Entre les sis i les set de la tarda començaran les cavalcades dels Reis d’Orient als pobles de l’Alt Empordà. La més multitudinària, la de Figueres, comptarà amb la participació d’unes 300 persones -entre voluntaris i membres de companyies professionals- i 8 carrosses. El recorregut començarà a la plaça Creu de la Mà (19 h) i està previst que acabi a la plaça de l’Ajuntament (20.15 h), després de passar pels carrers Nou, Castelló, Méndez Núñez, Rutlla, Caamaño i Girona.

GRADA I #BALTASARDEVERITAT. Les novetats d’enguany són principalment dues: l’habilitació d’una grada per a persones amb mobilitat o vista reduïda a la plaça Catalunya, perquè tothom pugui veure la cavalcada, i que, per primera vegada, el rei negre deixarà de ser una persona pintada. La ciutat s’ha sumat, així, a la campanya #BaltasarDeVeritat, impulsada arreu de Catalunya, a través de les xarxes socials, per l’entitat Casa Nostra, Casa Vostra. Dos altres municipis de la comarca s’hi han sumat: Sant Climent Sescebes, d’una banda, i Peralada i Vilanova de la Muga, de l’altra. Com en altres anys, a Figueres, però també a Peralada, s’ofereixen caramels sense gluten.

IMPULS AL CONCURS DE FANALETS. El concurs infantil de fanalets de Reis s’organitza des de fa prop de 100 anys a Figueres. Per tal d’aplegar més participants, que darrerament n’han estat una vuitantena, s’han introduït canvis des de la regidoria de Festes i Tradicions Populars, com l’avançament de l’entrega de premis i l’encontre dels nens i nenes amb els tres Reis. A més, a partir d’ara, els guardonats podran gaudir, amb un acompanyant, de la cavalcada des duna tarima a la plaça Catalunya. El concurs se celebrarà el dia 5 al Teatre Municipal el Jardí (12 h) i el jurat decidirà els tres primers premis i s’oferirà un petit detall per a cada infant. A diferència dels altres anys, els Reis de l’Orient entregaran els regals als infants guanyadors abans de la cavalcada (17 h) i no després, com s’acostumava a fer. Per participar en el concurs, és indispensable fer la inscripció a la Casa Empordà. Hi ha temps fins, avui, 3 de gener (de 10 a 14 h). Segons les bases, els fanalets han de ser construïts manualment, decorats amb motius nadalencs i il·luminats amb piles.

DEBAT SOBRE L’ÚS DELS ANIMALS. L’Ajuntament de Figueres ha rebut una recollida de firmes que demana una cercavila lliure d’animals. Enguany n’hi participen nou: tres dromedaris, un ase i cinc cavalls. De moment, des del consistori s’ha compromès a consensuar, amb totes les parts implicades, l’ús d’animals per a la cavalcada del 2020.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li