Tot a punt per la trentena Schubertíada

0
932

El Festival de la cançó poètica arriba a la trentena oferint més concerts que mai: vint-i-tres actuacions


L’actuació de la soprano Marlis Petersen acompanyada pel piano de Stephan Matthias Lademann encetarà dijous al vespre la trentena edició de la Schubertíada. Un certamen que oferirà vint-i-tres concerts: dinou a Vilabertran, un a Castelló d’Empúries i tres matinals a Vilajuïga entre l’11 i el 28 d’agost.

Fidel al seus ideals, la programació combina la presentació de grans mestres com Matthias Goerne, Christoph Prégardien, Andrè Schuen, Marlis Petersen, Julie Fuchs, Johannes Martin Kränzle, Juliane Banse, Julia Kleiter, Wolfram Rieger, Julius Drake, Malcolm Martineau, Daniel Heide i Francisco Poyato, amb la de joves talents com Konstantin Krimmel, Manuel Walser, Catriona Morison, Ema Nikolovska, Johanna Wallroth, Roger Padullés, Ammiel Bushakevitz i Akemi Murakami. Divuit d’aquests artistes debutaran per primera vegada a casa nostra. Un exemple de l’aposta de la Schubertíada per presentar novetats.

ANIVERSARI. D’entre totes les actuacions convé destacar especialment la del 21 d’agost a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran. Un concert per la commemoració de la 30a edició amb artistes i repertori favorits de Jordi Roch, fundador de la Schubertíada. Una doble vetllada on hi participaran la soprano Julie Fuchs, la mezzo Ema Nikolovska i el baríton Matthias Goerne, així com els pianistes Daniel Heide, Wolfram Rieger i Alexander Schmalcz. A més a més, també hi seran el baríton Konstantin Krimmel i la soprano Julia Kleiter, com també grans clàssics de la Schubertíada com són Matthias Goerne, Juliane Banse, Christoph Prégardien i Andrè Schuen.

LA MOSTRA. Durant els dies del festival, a la Sala Capitular de la Canònica de Santa Maria de Vilabertran s’hi podran veure cinc collages del grafista Ferran Coves, creats especialment per la 30a edició del Festival. L’exposició està acompanyada amb algunes mostres dels materials com fotografies de concerts, programes de mà i diferents impressions que l’artista ha utilitzat per elaborar la seva obra.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li