Tornen les restriccions als tràilers al tram alt-empordanesos de l’N-II

0
393

L’incompliment d’aquesta regulació pot suposar multes de fins a 500 euros, tot i que sí que tenen permùs sortir de l’AP-7 per abastar-se a les zones de serveis


 

Fins a 103 dies de llibertat han tingut els transportistes per circular pel tram alt-empordanĂšs de l’N-II sense cap limitaciĂł. I Ă©s que coincidint amb la situaciĂł d’excepcionalitat provocada per la crisi sanitĂ ria, el 14 de març el Servei CatalĂ  de TrĂ nsit (SCT) els va aixecar les restriccions que tenen des de l’abril del 2013. L’objectiu era garantir el subministrament de bĂ©ns essencials i, alhora, reconĂšixer la feina a uns xofers que no han deixat de treballar en cap moment tot i el risc d’infecciĂł. Per aixĂČ, mentre ha durat l’estat d’alarma tots els camions han pogut circular per la carretera nacional. Des de la setmana passada, perĂČ, ja no ho poden fer.

Coincidint amb l’inici de la fase de la represa, i amb un nou augment de trĂ nsit a les carreteres de la comarca, dijous el SCT va publicar un nou edicte en quĂš torna a prohibir als camions de quatre o mĂ©s eixos, i que pesin mĂ©s de 26 tones, transitar per l’N-II entre la Jonquera i Fornells de la Selva. La seva Ășnica alternativa Ă©s anar fins a Maçanet de la Selva per l’autopista. I l’incompliment d’aquesta regulaciĂł pot suposar multes de fins a 500 euros, tot i que sĂ­ que tenen permĂšs sortir de l’AP-7 per abastar-se a les zones de serveis.

La reinstauració de les restriccions ha estat alhora aplaudida i criticada. Mentre a Bàscara feia dies que reclamaven que els vehicles de gran tonatge no poguessin circular per la travessera urbana que creua el poble, la patronal del sector del transport ha tornat a exigir ajudes i compensacions pel fet d’haver de pagar els peatges. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li