Tornen les restriccions als tràilers al tram alt-empordanesos de l’N-II

0
1130

L’incompliment d’aquesta regulació pot suposar multes de fins a 500 euros, tot i que sí que tenen permès sortir de l’AP-7 per abastar-se a les zones de serveis


 

Fins a 103 dies de llibertat han tingut els transportistes per circular pel tram alt-empordanès de l’N-II sense cap limitació. I és que coincidint amb la situació d’excepcionalitat provocada per la crisi sanitària, el 14 de març el Servei Català de Trànsit (SCT) els va aixecar les restriccions que tenen des de l’abril del 2013. L’objectiu era garantir el subministrament de béns essencials i, alhora, reconèixer la feina a uns xofers que no han deixat de treballar en cap moment tot i el risc d’infecció. Per això, mentre ha durat l’estat d’alarma tots els camions han pogut circular per la carretera nacional. Des de la setmana passada, però, ja no ho poden fer.

Coincidint amb l’inici de la fase de la represa, i amb un nou augment de trànsit a les carreteres de la comarca, dijous el SCT va publicar un nou edicte en què torna a prohibir als camions de quatre o més eixos, i que pesin més de 26 tones, transitar per l’N-II entre la Jonquera i Fornells de la Selva. La seva única alternativa és anar fins a Maçanet de la Selva per l’autopista. I l’incompliment d’aquesta regulació pot suposar multes de fins a 500 euros, tot i que sí que tenen permès sortir de l’AP-7 per abastar-se a les zones de serveis.

La reinstauració de les restriccions ha estat alhora aplaudida i criticada. Mentre a Bàscara feia dies que reclamaven que els vehicles de gran tonatge no poguessin circular per la travessera urbana que creua el poble, la patronal del sector del transport ha tornat a exigir ajudes i compensacions pel fet d’haver de pagar els peatges. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li