Tornen el tió i la cavalcada de Reis

0
591

L’Associació de Firaires ha proposat per aquest Nadal una versió reduïda del parc d’atraccions al recinte firal


L’Ajuntament de Figueres ha presentat aquest dilluns la programació de Nadal. L’objectiu és que malgrat les limitacions per la covid-19 les festes d’aquest any «s’assemblin el màxim possible al darrer Nadal sense pandèmia». Per això es tornaran a fer activitats com el tió i la cavalcada, i s’eliminaran les restriccions d’aforament al mercat de Nadal de la Rambla i també al mapping. A més, aquest any el personatge de la dona dels Nassos ja passejarà pels carrers de Figueres el darrer dia de l’any.

El tret de sortida el donarà l’encesa de llums de Nadal, prevista pel proper 26 de novembre, coincidint amb el Black Friday. A part de les llums nadalenques, que s’han ampliat a diferents barris de la ciutat, també hi haurà projeccions amb motivació nadalenca en diversos punts de la ciutat, incloent la Casa Consistorial. Es torna a fer la Factoria Lúdica i de l’Enginy en format presencial, però amb novetats: descentralitzada pels barris i, tot i que gratuïta, amb inscripció prèvia obligatòria. El tradicional concurs de fanalets del dia 5, documentat per primer cop fa més de cent anys, tornarà a ser presencial, al Teatre Municipal El Jardí. L’oferta d’activitats es completarà amb una ampli ventall de propostes que porten a terme entitats de la ciutat, com La Cate, l’Associació Pastorets, el Casino Menestral, Comerç Figueres, entre d’altres. Així mateix, l’Associació de firaires de les comarques gironines ha proposat una versió reduïda del parc d’atraccions al recinte firal, entre els dies 18 de desembre i 9 de gener. L’activitat més multitudinària i que planteja més reptes és la cavalcada de Reis. Vist l’èxit de l’any passat de la Gran Parada Reial al Passeig Nou que substituïa la cavalcada, enguany hi haurà un campament reial els dies 3 i 4 de gener. El dia 5, hi haurà la cavalcada amb el recorregut habitual i un gran escenari a la part alta de la Rambla que donarà la benvinguda als Reis.

La regidora de Comerç, Mercats i Festes, Ester Marcos, destaca: «Ens mereixem un Nadal normal i farem que aquest sigui memorable».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li