Torna TVF?

0
983

La notícia periodística de la setmana ha estat l’anunci que Televisió de Girona es fa càrrec, des d’ara, del Canal Nord, l’antiga Televisió de Figueres. Després d’uns quants mesos d’incertesa sobre el futur del mitjà de comunicació, aquest fet sembla que permet veure la llum al final del túnel. Entremig, malgrat la bona voluntat de moltes persones, un munt de circumstàncies han fet inviable el projecte.
A banda dels punts de vista diferents o contraposats que hi pot haver sobre el model de televisió local a seguir, el handicap més important que va tenir Canal Nord va ser, primer, l’arribada de La Sexta, quan va haver de canviar de freqüències i, després, quan la majoria de telespectadors sintonitzàvem la TDT i la cadena no hi apareixia. Calia, per tant, un esforç afegit per veure-la, és a dir tornar a les emissions en analògic ni que fos per fer el zàping, mètode amb el qual ens tots hem acostumat, en aquesta època, a veure la televisió.
S’obre, per tant, una nova etapa a la televisió de la ciutat. L’estiu serà una bona època, per als nous responsables, per bastir el projecte que començarà a caminar, segons han anunciat, a partir del setembre. De fet, no els calen gaires invents. Ja han anunciat que es tracta d’aplicar el model de televisió local de Girona a la capital de l’Alt Empordà. Un model que, amb totes les seves mancances i limitacions, havia aplicat uns quants anys abans Televisió de Figueres. Avui aquest canal ja és història, però es pot recuperar plenament el seu esperit. La proximitat amb el teleespectador és la base de l’èxit d’un mitjà d’aquestes característiques. Apareixen les notícies del dia, la gent de l’entorn i els personatges de taules rodones i d’altres espais són de carn i ossos, vull dir que el teleespectador se’ls troba pel carrer i a molts d’ells els coneix.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li