Torna l’Acústicaaaa

0
714

Després de dos anys d’aturada el festival celebrarà la seva dinovena edició i tornarà de l’1 al 4 de setembre al centre històric de Figueres, amb els tradicionals escenaris de la Rambla, la Plaça Catalunya i la plaça de la Palmera


La gran festa de la música, retorna a Figueres. Aquest any sí, l’Acústica torna als carrers de la ciutat. Després de dos anys d’aturada el festival celebrarà, per fi, la seva dinovena edició i tornarà de l’1 al 4 de setembre al centre històric de Figueres, amb els tradicionals escenaris de la Rambla, la Plaça Catalunya i la plaça de la Palmera. També torna la programació diürna dedicada als més menuts de la casa, l’Acustiqueta. Per al director del festival, Xavi Pascual, és «una alegria, ja que podem tornar al format original de l’Acústica, un fet que semblava impossible fa uns mesos. Però també un esforç important, ja que la logística és molt complicada i no saber quanta gent pot arribar a venir fins que t’hi trobes és molt complicat de gestionar. A més, haurem de complir nous protocols de seguretat que, després de l’èxit massiu del 2019, ja se’ns va informar que eren imprescindibles per seguir celebrant l’Acústica tal com la coneixem».

Durant dos anys, 2020 i 2021, degut a la pandèmia i a les corresponents restriccions, el festival es va haver de repensar i transformar en Les Nits d’Acústica, un format que, tot i el seu èxit, Pascual afirma que «de moment desapareix. És un format que ha funcionat. Les entrades s’exhaurien en hores, penso que és un esdeveniment a tenir en compte i, perquè no, podria arribar a tenir el seu propi recorregut en una altra època de l’any».

Tot i que fins al proper 12 de juliol no es donaran a conèixer els grups que formaran el cartell, Pascual assegura que «en principi tornarem al 100% de gratuïtat. Ens agradaria fer un format mixt però amb els costos actuals, que s’han duplicat en molts casos, i els ingressos, que són menors que el 2019, és impossible de dur a terme un format mixt amb garanties».

De moment ja s’ha obert la convocatòria a través del web del festival www.festivalacustica.cat, perquè fins a tres artistes o grups de música emergents de la ciutat puguin optar a una de les tres places que els permetrien actuar a l’edició d’enguany. El període clourà el 5 de juliol, la mateixa data en què es tancarà també el període d’inscripcions de les entitats que vulguin rebre els beneficis de la iniciativa del Got Solidari.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li