Torna la VĂ­ctor

0
600

Aquest novembre ha sortit a la llum el segon volum de ‘Tots els contes’, que aplega els relats de la Belle Époque, publicats entre el 1920 i el 1930, el perĂ­ode en quĂš l’empordanesa desplega la seva inventiva i diversifica personatges, situacions, estils


 

Víctor Català o Caterina Albert, l’escriptora escalenca que es compara amb Flannery O’Connor per la seva ferocitat o amb Virginia Woolf per la subtilesa. Club Editor la reivindica: en dos anys publica la seva narrativa completa, prop de cent contes, amb quatre volums. Aquest novembre ha sortit a la llum el segon de Tots els contes, que aplega els relats de la Belle Époque, publicats entre el 1920 i el 1930, el període en quù l’empordanesa desplega la seva inventiva i diversifica personatges, situacions, estils. Els escenaris són els carrers de Barcelona durant la Setmana Tràgica o la finestra d’un voyeur d’un poble qualsevol. Destaquen els contes Conversió i La mare Balena, que parla sobre l’assetjament infantil.

«La pociĂł Ă©s tan potent que de seguida sents en carn prĂČpia la rastellera de greuges que aquesta obra conté», adverteix la poeta Blanca Llum Vidal, editora dels textos. Qui tambĂ© en parla Ă©s Enric Casasses, encarregat del postfaci de Tots els contes 1 i tambĂ© editor dels poemes d’El llibre blanc de l’autora, que acaba d’editar Vitel·la: «VĂ­ctor CatalĂ  Ă©s patrimoni literari de la humanitat. AixĂ­ com Shakespeare, que a Anglaterra no hi cap i necessita el mĂłn per expandir-se, VĂ­ctor CatalĂ  a Catalunya no hi cap, Ă©s de tots els humans». Club Editor presentarĂ  el tercer volum la prĂČxima primavera, un recull de contes de Drames rurals, OmbrĂ­voles i Caires vius. El quart apareixerĂ  la tardor vinent i reunirĂ  els relats mĂ©s desconeguts.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li