Torna la VĂ­ctor

0
545

Aquest novembre ha sortit a la llum el segon volum de ‘Tots els contes’, que aplega els relats de la Belle Époque, publicats entre el 1920 i el 1930, el perĂ­ode en què l’empordanesa desplega la seva inventiva i diversifica personatges, situacions, estils


 

Víctor Català o Caterina Albert, l’escriptora escalenca que es compara amb Flannery O’Connor per la seva ferocitat o amb Virginia Woolf per la subtilesa. Club Editor la reivindica: en dos anys publica la seva narrativa completa, prop de cent contes, amb quatre volums. Aquest novembre ha sortit a la llum el segon de Tots els contes, que aplega els relats de la Belle Époque, publicats entre el 1920 i el 1930, el període en què l’empordanesa desplega la seva inventiva i diversifica personatges, situacions, estils. Els escenaris són els carrers de Barcelona durant la Setmana Tràgica o la finestra d’un voyeur d’un poble qualsevol. Destaquen els contes Conversió i La mare Balena, que parla sobre l’assetjament infantil.

«La poció és tan potent que de seguida sents en carn pròpia la rastellera de greuges que aquesta obra conté», adverteix la poeta Blanca Llum Vidal, editora dels textos. Qui també en parla és Enric Casasses, encarregat del postfaci de Tots els contes 1 i també editor dels poemes d’El llibre blanc de l’autora, que acaba d’editar Vitel·la: «Víctor Català és patrimoni literari de la humanitat. Així com Shakespeare, que a Anglaterra no hi cap i necessita el món per expandir-se, Víctor Català a Catalunya no hi cap, és de tots els humans». Club Editor presentarà el tercer volum la pròxima primavera, un recull de contes de Drames rurals, Ombrívoles i Caires vius. El quart apareixerà la tardor vinent i reunirà els relats més desconeguts.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz