Torna a començar el procés per construir el centre d’animals

0
1022

L’objectiu del centre és recollir i controlar els animals abandonats, perduts o ensalvatgits, així com controlar els animals salvatges urbans


L’últim ple del Consell Comarcal de l’Alt Empordà va aprovar la rescissió i donar per finalitzat el conveni marc per a la construcció del centre de protecció o adopció d’animals de l’Alt Empordà que la mateixa institució havia aprovat el març del 2018. L’objectiu del centre és recollir i controlar els animals abandonats, perduts o ensalvatgits, així com controlar els animals salvatges urbans.

El setembre del 2017 es va aprovar el projecte bàsic i executiu que havia de permetre començar a construir l’equipament. Un equipament que s’havia d’aixecar entre el 2019 i el 2020 en una finca que el mateix Consell Comarcal té al terme municipal de Pedret i Marzà, al costat del nou Centre de Tractament de Residus (CTR). Però l’inici de les obres depenia d’una modificació del Pla especial de Pedret i Marzà, i de la realització prèvia d’altres treballs al CTR, i ni una cosa ni l’altra s’han pogut fer en els terminis establerts. Per això ara s’ha rescindit un conveni que també tenia data de caducitat i, de moment, el Consell Comarcal tornarà els diners aportats pels set municipis de la comarca que havien acordat col·laborar-hi (un total de 9.191,20 euros procedents de Cantallops, Capmany, la Jonquera, Llers, Peralada, Sant Pere Pescador i Espolla).

Tot i així, amb els 196.343,30 euros que el Consell va rebre del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) el 2020, redactarà un nou conveni marc que actualitzarà les aportacions que hauran de fer els ajuntaments que s’hi vulguin adherir.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li