Tom Sharpe, empordanès adoptiu

0
730

L’atzar va voler que la periodista figuerenca Anna Teixidor i el seu equip -format per Marc Faro i Miquel Àngel Navajas- enregistressin en un documental els darrers mesos de la vida de l’escriptor Tom Sharpe, aficant des de l’any 1992 a Llafranc, un petit nucli turístic situat al terme de Palafrugell.
El documental va néixer com un projecte presentat als Premis de Comunicació Local Carles Rahola, que va ser guardonat en la categoria de “Millor projecte sobre comunicació”. Inicialment portava com a títol “Tom Sharpe, un escriptor a la Costa Brava” i tenia com a objectiu explicar com era la vida i l’arrelament a Catalunya que havia tingut aquest autor anglès, creador de Wilt, un dels personatges més populars de la literatura universal contemporània.
De fet, el jurat del premi va considerar que el projecte visualitzava “unes possibilitats per donar a conèixer un personatge internacional instal·lat a les comarques gironines, un fet que també servirà per portar les nostres terres més enllà de les seves fronteres naturals”. Sharpe, però, va morir en ple rodatge, concretament el passat 6 de juny. Aleshores, els realitzadors van capgirar-ho i van acabar a contrarellotge la seva creació, que porta per nom “Els últims dies de Tom Sharpe a la Costa Brava”. Es va estrenar al Canal 33 l’11 de juny, és a dir cinc dies després del traspàs.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li