Títols i consolidació damunt la sorra

0
1145

El Roses Platja, club creat l’any 2010, ja s’ha situat entre les entitats capdavanteres a Catalunya


Tot plegat va néixer com un projecte entre amics l’any 2010, però el cert és que la trajectòria del Roses Platja ha resultat tan meteòrica que a hores d’ara ja se’l considera, per mèrits propis, com un dels referents del futbol platja català i, fins i tot, estatal.

Parlar del club rosinc és parlar, entre d’altres protagonistes, de Dani Haro, un dels integrants d’aquella idea inicial que actualment continua al peu del canó com a president, entrenador, coordinador i, fins i tot, “com a recull-pilotes”, diu entre somriures. Fent balanç, Haro considera que la temporada actual és una de les més impactants pel que fa als resultats, sobretot en sèniors. En aquest sentit, el conjunt masculí, que afrontava l’any amb l’objectiu “d’aprendre”, va sorprendre després de quedar sisè a la Lliga Nacional, competició on hi havia arribat arran d’un gran segon lloc a la lligueta disputada a Alacant i Lloret. Millor encara ha estat el curs del femení, que en el seu primer any ha finalitzat campió de Catalunya i sotscampió estatal. “El masculí ha assolit la seva millor classificació en la Lliga Nacional, mentre que les noies van arribar a Cadis amb l’objectiu de guanyar algun partit i va acabar en segon lloc i amb el bitllet per disputar l’Euro Winners Cup, la ‘Champions’ del futbol platja. Amb diferència, ha estat la millor temporada sènior de la nostra història”.

OBJECTIU: PLANTER Les actuacions dels grans, juntament amb altres triomfs destacats de la base, com la victòria del cadet al Campionat de Catalunya per segon any seguit, han servit per reforçar la imatge de Roses com a terra de futbol platja. Exceptuant l’equip femení, format per jugadores barcelonines, la resta de blocs estan integrats per jugadors de la localitat altempordanesa, tot i que també hi ha algun membre d’altres municipis de la comarca. Això deixa entreveure una filosofia de club encaminada a formar jugadors perquè, més endavant, puguin fer el salt al professionalisme en altres països on el futbol platja esdevé un esport contrastat. “Quan vam començar el 2010 només teníem el primer equip, però fa tres anys vam començar amb l’escola i vam passar de tenir uns catorze joves als vuitanta actuals”, diu Haro. “Aquest esport creix d’una manera molt ràpida, ja hi ha molts jugadors espanyols que han fet el salt a lligues més potents i la nostra intenció és formar a joves perquè puguin seguir els seus passos en un futur”, explica Haro abans de subratllar que el Roses Platja és l’únic club català amb un equip en cada categoria: sènior, juvenil, cadet, infantil, aleví i benjamí.

A LES PORTES DE MÉS ÈXITS. El club rosinc podria haver ampliat el seu cabàs d’èxits el cap de setmana passat, però ni el conjunt juvenil ni el sènior masculí van poder finalitzar el Campionat de Catalunya a la part més alta. Així, el juvenil va acaronar la final després de cedir contra el Platja Torredembarra (4-3), mentre que el sènior, amb baixes, va cedir a la prèvia contra el mateix rival (5-1). Més fortuna van tenir els cadets rosincs i les jugadores del sènior seleccionats pel combinat català, que van alçar el títol de campions estatals a Múrcia després de batre Extremadura (6-5) i les Canàries (4-3), respectivament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li